Palacinky na raňajky

marianna76 - fotkamarianna76, 24. augusta 2011

Viem, každá robievame palacinky, tieto som pripravila mojim chlapcom k raňajkám.

5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

 štipka




Postup

  1. 1

    Pripravila som si uvedené suroviny a keď som zbadala po otvorení mlieko s obrázkom tatier a nápisom tatranské, zmyslela som si na našu Tatranku... preto som utekala hneď pre foťák .... reku aj ja si odfotím kúsok tatier ...

    Palacinky na raňajky - obrázok 1
  2. 2

    postupným pridávaním mlieka som všetko zmiešala na redšie palacinkové cesto

    Palacinky na raňajky - obrázok 2
  3. 3

    a začala som na troche oleja pražiť palacinky

    Palacinky na raňajky - obrázok 3
  4. 4

    Deti boli potešené a raňajky sa mohli začať....

    Palacinky na raňajky - obrázok 4

Diskusia k receptu

domci4
mňamky, ukladám :) nikdy ich neviem spraviť také pekné :)
frezia68
Robíš ako ja,akurát nedávam vôbec do cesta cukor,lebo ho obsahuje plnka.Ale tenučkééééé,tiež len olej nastriekam-nemastnééééé a chutnéééééé :-)
cica2
to verím že deti boli potešené, palacinky vyzerajú supér! Krásne fotky:).....a milé s tým nápisom-tatranské:))
marianna76
Ďakujem Vám.... pre mňa je to také bežné, že robím takéto palacinky.
3sandra3
sú krásne,, tenučké ,,, dala by som si,,, som akási hladná
marienka44
@Marianna76 ,aj ja som minule neplanovane urobila palacinky. Boli tiez tenke, lebo ich robim z hladkej muky a pridavam aj asi 1PL zomletych ovsennych vlociek /kvoli vyzive a zinku na imunitu/. Suroviny meriam,takze hned od prvej palacinky sa mi dari ich pecenie. Na pol litra mlieka z automatu davam 23 dkg hladkej muky, staci 1 vajce, spominane ovsen. vlocky, kav. lyzicku cukru /aby nehoreli, radsej menej/ sol a trocu rozpusteneho masla. Niekedy davam miesto ovsen. vlociek do cesta pomlete orechy a tie su vyborne. :-)
kata50
Áno @marienka44 , tento pomer mlieko 500g, múka 230g a 1-2 vajíčka, štipka soli, ešte nikdy nesklamal. Aj ja ho používam a sú to veľmi jemné a tenké palacinky. Cukor do palaciniek nikdy nedávam - pri pečení sa páli-karamelizuje. Stačia sladké plnky. :-))
sovka62
@frezia , ja panvicu slabučko pomastím pierkom len pod prvú palacinku. Do hotového palacinkové cesta pridám asi asi 50 ml oleja a okrem tej prvej už vôbec nemastím. Palacinky sú suchučké a rýchlo hotové, keď sa nemusíš starať o olej.
skrecka
super napady a rady, zenicky, normalne ste ma "nazhavili" na palacinky, keby nebolo tak vela hod.uz si ich robim. Vyskusam to mnozstvo, co tu bolo popisane, tesim sa..a dakujem
marianna76
Dievčatá.... teraz robím už od oka, ale kedysi, keď sme boli deti sme robili doma, že 500 ml mlieka + 10 lyžíc hl. múky, trochu soli, 2 vajíčka, a asi 1,5 lyžice cukru. Len som to sem nepísala, lebo tieto som robila naozaj podľa kvality cesta aké som videla.
tatranka
Ďakujem Marianka,že pri mliečku z našej výrobne mlieka myslíš na mňa.Je to príjemné.Aspoň mám dobrý pocit,že na tých tvojich krásnych a dobrých palacinkách má zásluhu aj naše tatranské mliečko.Vidím,že chlapcom chutí.
marianna76
Marti, naozaj som to nemala v pláne, ale keď bol taký krásky obrázok na tom mlieku , ako na tvojich fotkách a východ slnka a ten nápis.... nedalo mi to.
frezia68
@sovka :ďakujem za radu,mám postrekovač na olej,takže som vždy trocha postrašila,ale skúsim pridať do cesta olej :-) a to už zajtra robím s tvarohom a orechami :-)
tiffanka
Ja robievam palacinky 3:2:1 :o))) Poznáte? 3dcl mlieka, 2 dcl vody, 1 dcl oleja + 200g hladkej múky, 2 vajká a štipka soli /bez cukru/. Panvica sa vymastí len pred prvou palacinkou...sú fajnééé :o)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia