Ovsené mlieko
Ovsené mlieko

Ovsené mlieko

dora - fotkadora, 4. apríla 2017
Ovsené mlieko
Foto: dora

Toto mlieko je lahodné, jemné a celkom chutné. Môžete si ho pripraviť bez akýchkoľvek prísad a vtedy je bez problémov použiteľné aj do slaných Zobraziť celý popisToto mlieko je lahodné, jemné a celkom chutné. Môžete si ho pripraviť bez akýchkoľvek prísad a vtedy je bez problémov použiteľné aj do slaných jedál, alebo pridáte svoje obľúbené, najlepšie zdravé sladidlo, a pripravíte si z neho nápoj, či kašu. Čoskoro vám prinesiem aj tipy na chutné recepty za použitia ovseného mlieka. Okrem toho, zbytok po filtrácii viete využiť tiež a to buď na zahusťovanie omáčok, polievok alebo do rôznych placiek, či hodiť do chleba alebo koláča… Verím, že sa vo využití vynájdete.

10 minút
príprava

Suroviny

5 PL
0,5 l
5 ks
1 ks (celý aj so šupkou)




Postup

  1. 1

    Všetko spolu rozmixujeme na homogénnu zmes a filtrujeme cez pančuchu alebo cez kapesníček.

    Ovsené mlieko - obrázok 1

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce i foto, ovsené mliečko ako lusk - aj je na fotu! Dobrý nápad, zvlášť při ceně a kvalitě ovesného mléka v obchodě.
dora
@Haji (4.4.2017 17:11)

Ano, presne tak! Mna donutil k domacej vyrobe v prvom rade obsah tej kupovanej krabice - rozne prisady v mlieku, ktore sa tvari ako zdrave, a v druhom rade vysoka cena. Robila som doma uz kokosove, ovsene, konopne, vsetky su vyborne a chystam sa na dalsie. Recepty mam niektore na vareche a niektore estelen budem zverejnovat.
Dakujem za mile slova a komplimenty :-)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia