Ovsená kaša

barbara13Barbara13, recept pridal: 1. júna 2010 11:05Ďalšie jeho recepty

Ľahko stráviteľná lahodná a navyše veľmi zdravá.Takto by som charakterizovala ovsenú kašu ktorú si robievam veľmi často.

Suroviny

2-3
porcie
30
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do hrnca nalejeme mlieko.

2

Ďalej do hrnca s mliekom pridame cukor.

3

Do sladkého mlieka pridáme škoricu.

4

Pokračujeme pridaním kakaa.

5

Takto pripravenú zmes dáme na sporák a varíme.

6

Keď máme zmes skoro vriacu pridáme ovsené vločky.

7

Dobre premiešame.

8

Kašu povaríme cca 3 minúty za stáleho miešania.

9

Po dovarení servírujeme.DOBRÚ CHUŤ.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • glosterka, 29. júna 2010 o 14:47
    barbara13, netreba ovsené vločky vopred namočiť do vody, aby nabobtnali? Zdá sa mi to málo 3 minúty na uvarenie kaše...!


  • barbara13, 29. júna 2010 o 17:56
    Vločky nabobpnajú počas varenia a 3 minúty je akurát keby že sa varia dlhšienebola by to kaša ale len riedka zahustena tekutina v ktorej nie sú ani vločky citit!!!!


  • chlebicek, 21. augusta 2011 o 17:52
    Mňááám... :D Prvý recept na ovsenú kašu, ktorý mi vážne chutí.


  • hatani, 15. novembra 2011 o 19:47
    prave som si vyskusal, rychly recept, suroviny som daval od oka, vobec neviem, ci to ma vyzerat a chutit takto... ale to podstatne je, ze to chuti skvele! :)


  • ajsa20, 25. júna 2012 o 08:36
    no ja som to prave spravila a chutilo mi to, ale asi som mala nejake zvlastne vlocky, lebo sa vobec nerozvarali a strasne pili to mlieko.....dala som tam este 2 deci mlieka lebo mi to priharalo a aj tak to bolo strasne huste


  • hektor, 28. februára 2013 o 09:15
    Ja poznám lepší recept. Dáte si veľký pohár mlieka, pohár vločiek, kúsok masla, med a všetko dokopy to dáte variť. Stále to miešajte aby sa to zospodu neprichytilo a varte to až dovtedy, dokým sa neodparí mlieko. Ale aby to zase nebolo moc husté. To kakao tam je zbytočné pretože zabije chuť tých vločiek. A keď už chcete tak radšej Granko a potom uberte med. A úplne najlepšie je, keď si tam pokrájate 1 banán a hodíte ho tam na dve minútky aby sa varil.


  • eldina, 2. marca 2014 o 13:47
    oprav si dobu prípravy alebo len ja som rýchlejšia a nepripravujem ovs.kašu 30 min?..:)(nerypkám, aj mne sa stáva, že do receptu dám kravinu)... inak fajn recept, práve idem skúsiť../a dodám aj banán (bez kakaa), práve mám doma-ako poradil @hektor /


  • katusska311, 2. mája 2014 o 18:37
    výborná :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist