Ovocný koláč s tvarohovým krémom

Ovocný koláč s tvarohovým krémom
medovnicekMedovnicek, recept pridal: 8. apríla 2013 10:49Ďalšie jeho recepty

Recept mám z nejakého časopisu.

Postup prípravy receptu

1

Tuk s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista.

2

Jedno po druhom pridáme vajcia. Dbáme, aby všetky suroviny mali rovnakú teplotu.

3

Múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. Postupne pridáme do vaječnej hmoty. Mlieko pridáme podľa potreby. Vymiešame a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4

Po celej ploche uložíme kompótové ovocie. Ja som dala vykôstkované čerešne a nakrájané hrušky.

5

Na tvarohový krém vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Do krému postupne zašľaháme vaječné žĺtka. Ďalej primiešame škrobovú múčku, pudingový prášok, citrónovú kôru a tvaroh. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do tvarohového krému.

6

Krém rozotrieme na ovocie, uhladíme a po povrchu pridáme znovu ovocie. V mojom prípade to boli marhule.

7

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 C, pečieme cca 60 minút. Krájame až po dôkladnom vychladnutí.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • gordonko, 8. apríla 2013 o 11:22
    @Medovnicek .... aha ju beťárku jednu , vymyslela ,, poschodový koláčik ,, ,ale vyzerá to dobre ,hned by som si dal


  • afataga, 8. apríla 2013 o 11:38
    vyzera dobre, ubrala by som trochu cukru, vidim ze tavrohom si nesetrila :-) ja ale nepouzivam nizkotucny, akosi nemam k nemu doveru


  • medovnicek, 8. apríla 2013 o 14:48
    @gordonko veľmi pekne ďakujem
    @afataga nebol príliš sladký, ale dalo by sa cukru ubrať a ja tiež nemám dôveru k nízko tučným výrobkom, okrem tvarohu, ktorý som použila - bol to Kapucín


  • margaretka28, 8. apríla 2013 o 16:39
    Môže byť dobrý :-)


  • ywett, 8. apríla 2013 o 17:19
    tvarohový s ovocím zbožňujem, máš ho krásny


  • medovnicek, 8. apríla 2013 o 18:59
    @margaretka28 @ywett veľmi pekne ďakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist