Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept)

Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 28. júna 2011 0:33Ďalšie jeho recepty

Tento recept robím už dlhé roky. Ak vám má kto odkôstkovať čerešne, tak je rýchla robota. Ako ovocie môžete použiť čerešne, višne, marhule, jahody, maliny, ríbezle a čo ja viem ešte aké ovocie. ( 1 šálka= 2,5 dl)

Suroviny

30 - 40
minút
príprava
15 - 20
minút
na 180 ( 150 ) °C

Postup prípravy receptu

1

Prvé si odkôstkujeme čerešne.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom si pripravíme suroviny:
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 2

3

Všetko spolu v jednej nádobe dobre vymiešame.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 3

4

Plech natrieme olejom, na plech vylejeme surové cesto, cesto rozotrieme a na vrch nasypeme pripravené ovocie.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 4

5

Pečieme asi 20 - 30 min. pri 150 - 180°C.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 5

6

A moja dcéra dnes robila marhuľovú bublaninu.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 28. júna 2011 o 10:29
    Super,idem piecť.pekné foto...


  • dorisa, 28. júna 2011 o 11:57
    Najprv som si myslela, že je to moja bublanina....úplne,ako moja. takže chválim, je krásna. Už sa všetko pojedlo,možem zas piecť.


  • anna123, 28. júna 2011 o 13:00
    Aj ja takúto pečiem, ale ešte u nás nedozreli čerešne.


  • ancicka, 28. júna 2011 o 13:22
    Bublaninu robievam s maslom ,no ale vyskúšam aj takú.Kk


  • ola111, 28. júna 2011 o 15:19
    Rýchla dobrotka,robím ju takto tiež už dlho a obidve dcéry ju pečú
    pravidelne,je v obľube aj u nich.


  • 3sandra3, 28. júna 2011 o 15:45
    Krásna bublanina,,, ovocie perfektne nahusto


  • ata8888, 28. júna 2011 o 18:35
    pekne foto ...dakujem zajtra peciem....visne + ribezle ...mnam


  • ketty3811, 28. júna 2011 o 19:09
    ďalšia pekná bublanina,škoda,že nemám čerešne.:-(


  • mariaklara, 29. júna 2011 o 00:21
    Ďakujem za komentíky :))


  • ata8888, 29. júna 2011 o 19:16
    dnes som piekla bol super ...broskyne+ribezle+visne .....no a na vrch kolacu som dala nazvem to zelatinu ....zostalo mi 1/2l sirupu zo zavarania visni +1ks zlaty klas je to super pochutil si na nom aj nahodny host...dakujem za receptik....a pozdravujem ta


  • mariaklara, 29. júna 2011 o 23:03
    Ala, už si mi chýbala, som rada, že sa ti to vydarilo a aj chutilo, mám ešte jednu bublaninku, dnes som ju robila, tá je ešte lepšia. Zverejním ju budúci týždeň. Ďakujem, aj ja ťa pozdravujem aj tvoje kočky :)))


  • jarunka, 30. júna 2011 o 03:41
    Tento rok som bublaninu este nepiekla. Najvyzsi cas. Dufam, ze bude taka pekna ako tvoja.


  • ata8888, 1. júla 2011 o 18:37
    Klari mam pokazene PC tak sa prihlasim ,kde sa mi da a samozrejme teba nesmiem obist ......a opozerat co mas nove....:-)))) podarilo a v sobotu peciem zas.....dik za receptiky....pa-pa pozdrav odovzdam a pozdrav doma aj Ty...


  • ata8888, 1. júla 2011 o 18:37
    Klari mam pokazene PC tak sa prihlasim ,kde sa mi da a samozrejme teba nesmiem obist ......a opozerat co mas nove....:-)))) podarilo a v sobotu peciem zas.....dik za receptiky....pa-pa pozdrav odovzdam a pozdrav doma aj Ty...


  • cica2, 2. júla 2011 o 14:13
    krásne sa ti aj táto vydarila!


  • mariaklara, 2. júla 2011 o 19:08
    @cica , ďakujem.


  • zltozelena, 30. augusta 2011 o 13:51
    Mňam...bublaninu milujem...je taká jednoduchá a taká dobrá...ja na odkôstkovanie višní alebo čerešní vždy "využijem" mladšiu sestru:)...krásna je tá tvoja bublaninka...najlepšia je s čerešňami:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist