Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept)

Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 28. júna 2011 0:33Ďalšie jeho recepty

Tento recept robím už dlhé roky. Ak vám má kto odkôstkovať čerešne, tak je rýchla robota. Ako ovocie môžete použiť čerešne, višne, marhule, jahody, maliny, ríbezle a čo ja viem ešte aké ovocie. ( 1 šálka= 2,5 dl)

Suroviny

30 - 40
minút
príprava
15 - 20
minút
na 180 ( 150 ) °C

Postup prípravy receptu

1

Prvé si odkôstkujeme čerešne.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom si pripravíme suroviny:
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 2

3

Všetko spolu v jednej nádobe dobre vymiešame.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 3

4

Plech natrieme olejom, na plech vylejeme surové cesto, cesto rozotrieme a na vrch nasypeme pripravené ovocie.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 4

5

Pečieme asi 20 - 30 min. pri 150 - 180°C.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 5

6

A moja dcéra dnes robila marhuľovú bublaninu.
Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • danculka, 28. júna 2011 o 10:29
    Super,idem piecť.pekné foto...


  • dorisa, 28. júna 2011 o 11:57
    Najprv som si myslela, že je to moja bublanina....úplne,ako moja. takže chválim, je krásna. Už sa všetko pojedlo,možem zas piecť.


  • anna123, 28. júna 2011 o 13:00
    Aj ja takúto pečiem, ale ešte u nás nedozreli čerešne.


  • ancicka, 28. júna 2011 o 13:22
    Bublaninu robievam s maslom ,no ale vyskúšam aj takú.Kk


  • ola111, 28. júna 2011 o 15:19
    Rýchla dobrotka,robím ju takto tiež už dlho a obidve dcéry ju pečú
    pravidelne,je v obľube aj u nich.


  • 3sandra3, 28. júna 2011 o 15:45
    Krásna bublanina,,, ovocie perfektne nahusto


  • ata8888, 28. júna 2011 o 18:35
    pekne foto ...dakujem zajtra peciem....visne + ribezle ...mnam


  • ketty3811, 28. júna 2011 o 19:09
    ďalšia pekná bublanina,škoda,že nemám čerešne.:-(


  • mariaklara, 29. júna 2011 o 00:21
    Ďakujem za komentíky :))


  • ata8888, 29. júna 2011 o 19:16
    dnes som piekla bol super ...broskyne+ribezle+visne .....no a na vrch kolacu som dala nazvem to zelatinu ....zostalo mi 1/2l sirupu zo zavarania visni +1ks zlaty klas je to super pochutil si na nom aj nahodny host...dakujem za receptik....a pozdravujem ta


  • mariaklara, 29. júna 2011 o 23:03
    Ala, už si mi chýbala, som rada, že sa ti to vydarilo a aj chutilo, mám ešte jednu bublaninku, dnes som ju robila, tá je ešte lepšia. Zverejním ju budúci týždeň. Ďakujem, aj ja ťa pozdravujem aj tvoje kočky :)))


  • jarunka, 30. júna 2011 o 03:41
    Tento rok som bublaninu este nepiekla. Najvyzsi cas. Dufam, ze bude taka pekna ako tvoja.


  • ata8888, 1. júla 2011 o 18:37
    Klari mam pokazene PC tak sa prihlasim ,kde sa mi da a samozrejme teba nesmiem obist ......a opozerat co mas nove....:-)))) podarilo a v sobotu peciem zas.....dik za receptiky....pa-pa pozdrav odovzdam a pozdrav doma aj Ty...


  • ata8888, 1. júla 2011 o 18:37
    Klari mam pokazene PC tak sa prihlasim ,kde sa mi da a samozrejme teba nesmiem obist ......a opozerat co mas nove....:-)))) podarilo a v sobotu peciem zas.....dik za receptiky....pa-pa pozdrav odovzdam a pozdrav doma aj Ty...


  • cica2, 2. júla 2011 o 14:13
    krásne sa ti aj táto vydarila!


  • mariaklara, 2. júla 2011 o 19:08
    @cica , ďakujem.


  • zltozelena, 30. augusta 2011 o 13:51
    Mňam...bublaninu milujem...je taká jednoduchá a taká dobrá...ja na odkôstkovanie višní alebo čerešní vždy "využijem" mladšiu sestru:)...krásna je tá tvoja bublaninka...najlepšia je s čerešňami:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist