Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Tento recept robím už dlhé roky. Ak vám má kto odkôstkovať čerešne, tak je rýchla robota. Ako ovocie môžete použiť čerešne, višne, marhule, jahody, maliny, ríbezle a čo ja viem ešte aké ovocie. ( 1 šálka= 2,5 dl)
30 - 40 minút príprava |
15 - 20 minút na 180 ( 150 ) °C |
Postup
- Prvé si odkôstkujeme čerešne.
- Potom si pripravíme suroviny:
- Všetko spolu v jednej nádobe dobre vymiešame.
- Plech natrieme olejom, na plech vylejeme surové cesto, cesto rozotrieme a na vrch nasypeme pripravené ovocie.
- Pečieme asi 20 - 30 min. pri 150 - 180°C.
- A moja dcéra dnes robila marhuľovú bublaninu.