Ovocná olejová bublanina č.1 (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Tento recept robím už dlhé roky. Ak vám má kto odkôstkovať čerešne, tak je rýchla robota. Ako ovocie môžete použiť čerešne, višne, marhule, jahody, maliny, ríbezle a čo ja viem ešte aké ovocie. ( 1 šálka= 2,5 dl)

30 - 40 minút
príprava
15 - 20 minút
na 180 ( 150 ) °C

Suroviny

Postup

  1. Prvé si odkôstkujeme čerešne.
  2. Potom si pripravíme suroviny:
  3. Všetko spolu v jednej nádobe dobre vymiešame.
  4. Plech natrieme olejom, na plech vylejeme surové cesto, cesto rozotrieme a na vrch nasypeme pripravené ovocie.
  5. Pečieme asi 20 - 30 min. pri 150 - 180°C.
  6. A moja dcéra dnes robila marhuľovú bublaninu.