Oslaďme si život - recept na cukor

mmfantasy - fotkammfantasy, 22. novembra 2014
Oslaďme si život - recept na cukor
Foto: mmfantasy

Spravte si aj vy zdravší škoricový a vanilkový cukor. Je lacnejší a máte ho veľa. Link na môj blog: http://tealoverforever.blogspot.sk/2014/11/osladme-si-zivot-zdravsie- recept-na.html

Suroviny

1 kg nerafinovaný
1 ks
40 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny

    Oslaďme si život - recept na cukor - obrázok 1
  2. 2

    Škoricový cukor 500g : Zmiešame 460g cukru a 40g škorice. Dáme do pohára a vložíme celú škoricu. Necháme 2 týždne postáť.

  3. 3

    Vanilkový cukor 540g : Vanilkový struk rozrežeme na polovicu a vyberieme dužinu vanilky. Do mixéru dáme cukor, dužinu a kôru z vanilky. Všetko spolu vymixujeme. Dáme do nádoby a necháme 2 týždne postáť. Vanilka uvoľní arómy.

Diskusia k receptu

aleana
ja si už dávno vyrábam škoricový cukor zmiešaním, väčšinou xylitolu a škorice, ale až tesne pred použitím...a vanilkový - do škatule s xylitolom dám vanilkový struk a nechám ho tam, až kým nespotrebujem xylitol.
evanaaa
Tiež mám, ako @aleana Xylitol v sklenej nádobe a v ňom asi dva rozrezané vanil. struky, škoricový si robím priebežne, podľa pptreby,a le inak dobrý nápad.!
ivan14
Stále mi nedochází, proč by měl být třtinový cukr zdravější než řepný. Pořád je to sacharóza. Ale když tomu věříte a jste ochotni/ochotny to zaplatit...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia