Oriešky (fotorecept)

Oriešky (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 22. apríla 2011 16:32Ďalšie jeho recepty

Tieto oriešky poznám ešte z detstva.Pravdepodobne je to veľmi starý recept.Ja tento rcp.veľmi obľubujem.

Suroviny

100
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Zo surovín na cesto si spracujeme vláčne cesto.
Oriešky (fotorecept) - obrázok 1

2

Do formičiek na oriešky vtláčame kúsok cesta ,tak aby bola trošku jamka na plnku.
Oriešky (fotorecept) - obrázok 2

3

Takto vo formičkách ich na plechu upečieme.Dáme pozor ,aby sa nespálili,lebo cesto je tmavé a preto je klamné. Hned po upečení ich vyberáme s formičiek.
Oriešky (fotorecept) - obrázok 3

4

Upečené zlepujeme plnkou a obaľujeme v pr.cukre vanilkou.Plnka:Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a potom na pare ich vyšľaháme do husta.Necháme za občasného miešania vychladnúť.Maslo si vyšľaháme do peny a pridáme vychladnute vajíčka.Dobré vyšľaháme,môžme pridať troška rumu a zlepujeme oriešky.
Oriešky (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 22. apríla 2011 o 18:32
    u nas tiez nesmu chybat na stole.....ja som ich nazvala 3 oriesky pre popelku:-)) robim ich blede...aj take su vynikajuce...ulozim si aj tvoj receptik a vyskusam nabuduce budem mat dvojfarebne:-))


  • ola111, 22. apríla 2011 o 19:21
    Pomoooc,@ancicka ,prečo si tento orieškový receptík nevložila skôr?
    Kde ja teraz zoženiem formičky?Musia byť výborné.


  • marianne69, 22. apríla 2011 o 21:23
    ....aj u nas sa robievaju...mas ich krasne,oriesky...


  • helca103, 22. apríla 2011 o 23:17
    ja som takéto robila dnes vrelo odporúčam


  • 3sandra3, 22. apríla 2011 o 23:28
    jooooj,,, aj mne sa páčia... ale tiež nemám ešte orieškové formičky


  • evkalibka, 23. apríla 2011 o 10:44
    koľko formičiek si musím kúpiť aby som ich mala na celú dávku , tiež ich zatiaľ nemám, a nemusia sa mastiť?


  • carna, 25. apríla 2011 o 12:34
    ROBIM ICH SU VYBORNE


  • ancicka, 25. apríla 2011 o 15:15
    @evkalibka ,Ja mám už strašne dávno kúpené a neviem po koľko sú teraz balené .mámKed som si kupovala tak vždy po dve balenia.Voľakedy boli formičky lacné,neviem ako je teraz.Ked ti netreba,tak sa o to nezaujímaš,čo je teraz môj prípad.Ked pečieš,dobré je si postupne kúpiť.


  • ancicka, 25. apríla 2011 o 15:17
    @carna ,som rada ,že vám chutia,ale ked postoja deň,dva,tak budú ešte lepšie.


  • viera1, 26. apríla 2011 o 15:26
    Formičky som dnes videla v Kauflande :30 ks za 2,49 €.


  • orchidea, 30. apríla 2011 o 20:08
    Mám podobný recepta robievam oriešky väčšinou na Vianoce, sú výborné.


  • marta5, 15. novembra 2011 o 11:21
    Aj ja zvyknem robiť oriešky ny Vianoce,formičky som tiež kúpila dávno,tak sviatky sa blížia ,tešíme sa na ne.


  • ali123, 12. decembra 2013 o 07:48
    Blížia sa Vianoce a chcela by som tiež upecť oriešky. Chcem sa opýtať, či netreba formičky vymastiť, aby sa dalo cesto vyklopiť a koľko asi kusov zlepených orieškov vyjde z tejto dávky.


  • ali123, 12. decembra 2013 o 07:49
    malo tam byť upiecť


  • ancicka, 13. decembra 2013 o 10:15
    @ali ,ja formičky nemastím,ale ja ich ani po upečení neumývam,len poriadne povytieram,aby neboli zbytky po ceste .Ale kk sa bojíš,že by ti nevyšli,tak jemne s olejom.Ja si myslím,že netreba,lebo cesto je dosť mastné na to,aby s formičky vyšlo.Len nenechaj ich vo formičke vychladnúť,ale ešte za tepla ich treba povyberať.Nech sa darí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist