Oriešky (fotorecept)

Oriešky (fotorecept)
Foto: ancicka
ancickaAncicka, recept pridal: 22. apríla 2011 16:32Ďalšie jeho recepty

Tieto oriešky poznám ešte z detstva.Pravdepodobne je to veľmi starý recept.Ja tento rcp.veľmi obľubujem.

Suroviny

100
porcií
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Zo surovín na cesto si spracujeme vláčne cesto.
Oriešky (fotorecept) - obrázok 1

2

Do formičiek na oriešky vtláčame kúsok cesta ,tak aby bola trošku jamka na plnku.
Oriešky (fotorecept) - obrázok 2

3

Takto vo formičkách ich na plechu upečieme.Dáme pozor ,aby sa nespálili,lebo cesto je tmavé a preto je klamné. Hned po upečení ich vyberáme s formičiek.
Oriešky (fotorecept) - obrázok 3

4

Upečené zlepujeme plnkou a obaľujeme v pr.cukre vanilkou.Plnka:Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a potom na pare ich vyšľaháme do husta.Necháme za občasného miešania vychladnúť.Maslo si vyšľaháme do peny a pridáme vychladnute vajíčka.Dobré vyšľaháme,môžme pridať troška rumu a zlepujeme oriešky.
Oriešky (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 22. apríla 2011 o 18:32
    u nas tiez nesmu chybat na stole.....ja som ich nazvala 3 oriesky pre popelku:-)) robim ich blede...aj take su vynikajuce...ulozim si aj tvoj receptik a vyskusam nabuduce budem mat dvojfarebne:-))


  • ola111, 22. apríla 2011 o 19:21
    Pomoooc,@ancicka ,prečo si tento orieškový receptík nevložila skôr?
    Kde ja teraz zoženiem formičky?Musia byť výborné.


  • marianne69, 22. apríla 2011 o 21:23
    ....aj u nas sa robievaju...mas ich krasne,oriesky...


  • helca103, 22. apríla 2011 o 23:17
    ja som takéto robila dnes vrelo odporúčam


  • 3sandra3, 22. apríla 2011 o 23:28
    jooooj,,, aj mne sa páčia... ale tiež nemám ešte orieškové formičky


  • evkalibka, 23. apríla 2011 o 10:44
    koľko formičiek si musím kúpiť aby som ich mala na celú dávku , tiež ich zatiaľ nemám, a nemusia sa mastiť?


  • carna, 25. apríla 2011 o 12:34
    ROBIM ICH SU VYBORNE


  • ancicka, 25. apríla 2011 o 15:15
    @evkalibka ,Ja mám už strašne dávno kúpené a neviem po koľko sú teraz balené .mámKed som si kupovala tak vždy po dve balenia.Voľakedy boli formičky lacné,neviem ako je teraz.Ked ti netreba,tak sa o to nezaujímaš,čo je teraz môj prípad.Ked pečieš,dobré je si postupne kúpiť.


  • ancicka, 25. apríla 2011 o 15:17
    @carna ,som rada ,že vám chutia,ale ked postoja deň,dva,tak budú ešte lepšie.


  • viera1, 26. apríla 2011 o 15:26
    Formičky som dnes videla v Kauflande :30 ks za 2,49 €.


  • orchidea, 30. apríla 2011 o 20:08
    Mám podobný recepta robievam oriešky väčšinou na Vianoce, sú výborné.


  • marta5, 15. novembra 2011 o 11:21
    Aj ja zvyknem robiť oriešky ny Vianoce,formičky som tiež kúpila dávno,tak sviatky sa blížia ,tešíme sa na ne.


  • ali123, 12. decembra 2013 o 07:48
    Blížia sa Vianoce a chcela by som tiež upecť oriešky. Chcem sa opýtať, či netreba formičky vymastiť, aby sa dalo cesto vyklopiť a koľko asi kusov zlepených orieškov vyjde z tejto dávky.


  • ali123, 12. decembra 2013 o 07:49
    malo tam byť upiecť


  • ancicka, 13. decembra 2013 o 10:15
    @ali ,ja formičky nemastím,ale ja ich ani po upečení neumývam,len poriadne povytieram,aby neboli zbytky po ceste .Ale kk sa bojíš,že by ti nevyšli,tak jemne s olejom.Ja si myslím,že netreba,lebo cesto je dosť mastné na to,aby s formičky vyšlo.Len nenechaj ich vo formičke vychladnúť,ale ešte za tepla ich treba povyberať.Nech sa darí.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Pozrite aj toto Oriešky Oriešky
Oriešky Oriešky

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist