Orechové trojuholníky

Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 7. decembra 2014
Orechové trojuholníky
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

1,5 šálky pomleté
125 g
270 g
1,5 hrnčeka
4 ks
1,25 šálky
0,5 ČL
1 PL
0,5 plechovky
1/3 šálky
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Menší plech posypeme múkou. Čokoládu a maslo rozpustíme v pare. Do misky dáme cukor, vajcia, extrakt a miešame spolu s rozpustenou čokoládou – najlepšie vyšľaháme mixérom.

  2. 2

    Do hmoty opatrne primiešame múku a soľ. Polovicu cesta rozotrieme na plech vo veľkosti asi 25x20 cm. Pečieme pri 170 °C asi 25 minút.

  3. 3

    Polovicu karamelového kondenzovaného mlieka a smotany varíme spolu na miernom ohni, kým sa všetko spojí na hladkú hmotu. Odstavíme zo sporáka a primiešame orechy.

  4. 4

    Predpečený korpus potrieme karamelovou plnkou a potom nalejeme druhú polovicu korpusu. Vrch môžeme posypať mandľami a kúskami čokolády.

Diskusia k receptu

gskjana
Prepáčte nedočítala som...už viem čo je menší plech!
daguska
Zákusok vyzerá lákavo.Trochu ma mýli hned prvá veta.Plech nevymastit a vysypat múkou.Pouzité suroviny sa mi pácia.Mozno vyskúsam.
evanaaa
A nie je dokončený - keď dáme na predpečený korpus karamelovú plnku a polejeme zbytkom cesta,a si je treba dať aj dopiecť, či ako? Ale inak vypadá byť dobrý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia