Orechové trojuholníky
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup- Menší plech posypeme múkou. Čokoládu a maslo rozpustíme v pare. Do misky dáme cukor, vajcia, extrakt a miešame spolu s rozpustenou čokoládou – najlepšie vyšľaháme mixérom.
- Do hmoty opatrne primiešame múku a soľ. Polovicu cesta rozotrieme na plech vo veľkosti asi 25x20 cm. Pečieme pri 170 °C asi 25 minút.
- Polovicu karamelového kondenzovaného mlieka a smotany varíme spolu na miernom ohni, kým sa všetko spojí na hladkú hmotu. Odstavíme zo sporáka a primiešame orechy.
- Predpečený korpus potrieme karamelovou plnkou a potom nalejeme druhú polovicu korpusu. Vrch môžeme posypať mandľami a kúskami čokolády.
|