Orechové trojuholníky

Autor receptu: redakcia

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Menší plech posypeme múkou. Čokoládu a maslo rozpustíme v pare. Do misky dáme cukor, vajcia, extrakt a miešame spolu s rozpustenou čokoládou – najlepšie vyšľaháme mixérom.
  2. Do hmoty opatrne primiešame múku a soľ. Polovicu cesta rozotrieme na plech vo veľkosti asi 25x20 cm. Pečieme pri 170 °C asi 25 minút.
  3. Polovicu karamelového kondenzovaného mlieka a smotany varíme spolu na miernom ohni, kým sa všetko spojí na hladkú hmotu. Odstavíme zo sporáka a primiešame orechy.
  4. Predpečený korpus potrieme karamelovou plnkou a potom nalejeme druhú polovicu korpusu. Vrch môžeme posypať mandľami a kúskami čokolády.