Orechové rezy na oplátke

Orechové rezy na oplátke
Foto: mojack
mojackMojack, recept pridal: 4. decembra 2010 16:44Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy so strúhankou, múkou a praškom do pečiva.

2

Plech vyložíme tort. oblátkami a na ne vylejeme cesto.

3

Na vychladnuté cesto natrieme plnku a vrch posypeme posekanými , nasucho opraženými orechami. Môžeme pridat aj postrúhanú čokoládu.

4

PLNKA: Neotvorenú konzervu mlieka uvaríme vo vode , aby skaramelizovalo. Vychladnuté vymiešame so zmäknutým maslom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elisticka, 4. decembra 2010 o 21:20
    joooj tie mam rada!!! mnamky :-)))


  • 3sandra3, 4. decembra 2010 o 21:47
    to musí byť senzácia... orechové koláče spojené s karamelom to mám veľmi rada :-)


  • honestka, 4. decembra 2010 o 23:12
    Su to nase oblubene zakusky nielen pri sviatocnych prilezitostiach. So salkom som este nerobila.


  • tibor816, 4. decembra 2010 o 23:31
    mňaaaam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  • helca103, 5. decembra 2010 o 00:33
    toto robievala moja stará mama ale recept sa neuchoval ona ich proste všetky vedela bez zápiskov ,,,dakujem za pripomenutie .


  • mimi207, 5. decembra 2010 o 09:48
    Nadherne rada by som spravila k Vianociam len sa chcem opytat ci bude vadit ked nepouzijem tie tortove oplaty???... lebo tu su neni v predaji.


  • etulik, 5. decembra 2010 o 11:08
    Tento kolačik robí moja sestra, lebo vraj je ľahky na pripravu, čo teraz čítam, že je to pravda...a k tomu ja ho veľmi ľúbim.... Teraz ho urobim aj ja..:-))


  • mojack, 5. decembra 2010 o 11:33
    Asi bez oplátky sa cesto poláme, ale napadlo ma dat pod orechové plát listkoveho cesta, nie hrubé ale aby malo niečo tvrdšie "pod sebou"orechové cesto .


  • tothka, 5. decembra 2010 o 11:43
    Tento dobrý koláčik som voľakedy robievala, ale akosi v tom prívale nových receptov som naň úplne zabudla, ďakujem za pripomenutie. Viem že je veľmi dobrý, odporúčam .


  • malusa, 5. decembra 2010 o 15:39
    Skutocne vynikajuci zakusok a jednoduchy,diky.


  • marienka44, 5. decembra 2010 o 21:40
    Ja mam recept od skusenej cukrarky a do cesta idu len 4 zltka a 6 bielkov a 2 zvysne zltka sa pridaju do kremu. Ale, priznam sa, ja robim cesto zo 6 zltkov a 6 bielkov. Tvoj krem mi je cudzi do tohto vynikajuceho zakuska, ja som dostala recept s kavovym kremom. Vsetci na okoli a znami robia s kavovym a tento je novinka. Je to najoblubenejsi zakusok mojej dcery, ale s kavovym kremom, na vrchu so sekanymi orechami a struhanou cokoladou.


  • tinca, 6. decembra 2010 o 08:52
    @mojack jedla som je to famózny zákusok a rýchly na prípravu, takže už je v KK :-)


  • remcula, 6. decembra 2010 o 20:01
    @Mojack , no prosím a pak máme hubnout! :-))


  • mojack, 6. decembra 2010 o 20:35
    Remcula -
    dodávam...ale až od Nového roku :-)))


  • kacenka7, 24. decembra 2010 o 12:02
    @marienka44 niekedy mám taký pocit, že sedíte pri kuchárskej knižke a opisujete z nej svoje vlastné čísla, a to pri každom recepte musíte niečo okritizovať, že to sa tak nerobí, to sa robí tak, slovami "ja to viem najlepšie"


  • mojack, 24. decembra 2010 o 13:55
    marienka44
    s kavovym kremom POZNáM AJ TúTO VERZIU, ale my doma toto zjeme raz dva. Je to obľúbeny a s kavovou plnkou im až tak nechutí. Pre mňa je zas jednoduchšie tato plnka a bez vajíčka.


  • dandika1, 22. decembra 2013 o 17:28
    @mojack pozeram si Tvoj orechovy zakusok na oplatke chcem sa opytat to salko je sladene??? a esteta plnka je tmavsia pridavas kakao ,alebo cokoladu??alebo ci jeto od toho salka,vies nikdy som to nerobila a kolacik som uz jedla ,chcem ho upiest no chyba prax ...ked mozes odpis.....Pekne sviatky:::



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist