Drobné orechové pečivo
Drobné orechové pečivo

Orechové kolieska s domácim džemom

helena10 - bez fotkyhelena10, 14. decembra 2023
Orechové kolieska s domácim džemom
Foto: helena10

Krehké fajnové orechové pečivo, ktoré máme radi.

12-15 minút
na 150-160 °C

Suroviny

Cesto:
140 g
60 g mleté
40 g
110 g (alebo Hera)
Na zdobenie:
 domáci




Postup

  1. 1

    Z masla, mletých orechov, cukru a múky vymiešam cesto, ktoré odložím na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Z odležaného cesta rukami vyvaľkám tenší valec a nakrájam ho na 20 rovnakých kúskov. Z každého v dlaniach spravím guľku a uložím na plech vyložený papierom na pečenie. Nakoniec do každej guľky spravím jamku.

  3. 3

    A dávam piecť do vyhriatej rúry na 150-160 stupňov okolo 12-15 minút. Kontrolujem.

  4. 4

    Časť upečených orechových koliesok ešte horúcich obalím v zmesi práškového a vanilkového cukru. Potom všetky – aj neobaľované - naplním domácim jablkovo-pomarančovým džemom.

Diskusia k receptu

pivonka
Máš ich ako jeden, krásne. Aj ja som dnes robila gombíky, ale makové. Nabudúce budú podľa teba, lebo aj oriešky ľúbime.
kryrstn
Je to výborne ale skúsila som dnu dať zavárané čučoriedky a poliať ich čokoladov tá stuhla a držala čučoriedky
helena10
@kryrstn , vďaka za vyskúšanie rcp, aj za ďalšiu inšpiráciu.
Peknú adventnú nedeľu prajem. 🎄





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia