Drobné orechové pečivo

Orechové kolieska s domácim džemom

Autor receptu: helena10

Krehké fajnové orechové pečivo, ktoré máme radi.

12-15 minút
na 150-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Z masla, mletých orechov, cukru a múky vymiešam cesto, ktoré odložím na 1 hodinu do chladničky.
  2. Z odležaného cesta rukami vyvaľkám tenší valec a nakrájam ho na 20 rovnakých kúskov. Z každého v dlaniach spravím guľku a uložím na plech vyložený papierom na pečenie. Nakoniec do každej guľky spravím jamku.
  3. A dávam piecť do vyhriatej rúry na 150-160 stupňov okolo 12-15 minút. Kontrolujem.
  4. Časť upečených orechových koliesok ešte horúcich obalím v zmesi práškového a vanilkového cukru. Potom všetky – aj neobaľované - naplním domácim jablkovo-pomarančovým džemom.