Drobné orechové pečivo
Orechové kolieska s domácim džemom
Autor receptu: helena10
Krehké fajnové orechové pečivo, ktoré máme radi.
12-15 minút na 150-160 °C |
Postup
- Z masla, mletých orechov, cukru a múky vymiešam cesto, ktoré odložím na 1 hodinu do chladničky.
- Z odležaného cesta rukami vyvaľkám tenší valec a nakrájam ho na 20 rovnakých kúskov. Z každého v dlaniach spravím guľku a uložím na plech vyložený papierom na pečenie. Nakoniec do každej guľky spravím jamku.
- A dávam piecť do vyhriatej rúry na 150-160 stupňov okolo 12-15 minút. Kontrolujem.
- Časť upečených orechových koliesok ešte horúcich obalím v zmesi práškového a vanilkového cukru. Potom všetky – aj neobaľované - naplním domácim jablkovo-pomarančovým džemom.