Omeletka z letnej záhrady

medulienka108 - fotkamedulienka108, 23. augusta 2013

Včera som mala chuť dať si na večeru niečo ľahké s vajíčkom. Otvorila som chladničku a jednoducho, čo som našla, šlo rovno na panvicu. Zobraziť celý popisVčera som mala chuť dať si na večeru niečo ľahké s vajíčkom. Otvorila som chladničku a jednoducho, čo som našla, šlo rovno na panvicu. Žiadna novota vo svete gurmánov, ale možno vás napadne dať si omeletu na večeru aj u vás doma.

1
porcia
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/4 ks
1 strúčik
1/2 ks
1/4 ks
 štipka
1 PL
 podľa chuti
1 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku a nadrobno nasekanú čili papričku.

  2. 2

    Keď zosklovatie, pridáme nasekaný strúčik cesnaku s cuketou nakrájanou na hranolčeky a čerstvú zelenú fazuľku nakrájanú na rovnakú dĺžku ako cuketa. Jemne osolíme. Hodila som tam aj ryžu, čo mi zostala z predchádzajúceho dňa.

    Omeletka z letnej záhrady - obrázok 2
  3. 3

    Občas premiešame. Počkáme si kým cuketa nechytí zlatistú farbu a zalejeme všetko rozhabarkovanými vajíčkami s niekoľkými kúskami balkánskeho syra.

  4. 4

    Nemiešame, počkáme, kým vajíčko nestuhne. Podávame pokvapkané kečupom, ochutené čerstvým čiernym korením a nasekanou bazalkou. (Ja som si uvedomila, že som nesfotila omeletu s bazalkou, až kým polovica z nej už bola fuč :))

    Omeletka z letnej záhrady - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia