Omeleta so zeleninou

Podravka
, 22. apríla 2010
Omeleta so zeleninou
Foto: Podravka
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
2 ČL
30 g
2 PL
100 g
5 ks
1 PL
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Na horúci olivový olej dáme na kocky nakrájanú červenú papriku, mladú cibuľku a krátko podusíme. Na konci pridáme scedenú cukrovú kukuricu. Bielky oddelíme od žĺtkov a elektrickým mixérom z nich vyšľaháme pevný sneh. Pomaly pridávame žĺtky, podravku s bylinkami a nastrúhaný syr.

  2. 2

    Do panvice na horúci olej vylejeme štvrtinu pripravenej zmesi s vajíčkami. Zmiernime oheň, posypeme časťou pripravenej zeleniny a pražíme asi 30 minút. Upraženú omeletu preložíme na polovicu a pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou. Takto upečieme aj ostatné omelety.

  3. 3

    Náš tip: Pomalým pridávaním Podravky s bylinkami za neprestajného miešania sa príchute a koreniny rovnomerne rozložia a jednoduché jedlo z vajec sa tak stane pravým pôžitkom.

Diskusia k receptu

2010
Daco mi tam nehra,
ten fotograf este zije?
vola sa Podravka a do omelety sa pridava Podravka s bylinkami,
inac super odfotene aj dobry recept
brigita
Keby som omeletu pražila 30 minút tak u nás zvonia hasiči. Vyzerá to zaujímavo ale treba to asi nejak inak robiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia