Omeleta so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na horúci olivový olej dáme na kocky nakrájanú červenú papriku, mladú cibuľku a krátko podusíme. Na konci pridáme scedenú cukrovú kukuricu. Bielky oddelíme od žĺtkov a elektrickým mixérom z nich vyšľaháme pevný sneh. Pomaly pridávame žĺtky, podravku s bylinkami a nastrúhaný syr.
  2. Do panvice na horúci olej vylejeme štvrtinu pripravenej zmesi s vajíčkami. Zmiernime oheň, posypeme časťou pripravenej zeleniny a pražíme asi 30 minút. Upraženú omeletu preložíme na polovicu a pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou. Takto upečieme aj ostatné omelety.
  3. Náš tip: Pomalým pridávaním Podravky s bylinkami za neprestajného miešania sa príchute a koreniny rovnomerne rozložia a jednoduché jedlo z vajec sa tak stane pravým pôžitkom.