Odpaľované kôpky plnené sladkým alebo slaným krémom

redakcia - fotkaredakcia, 5. januára 2010

Suroviny

70 g
200 ml
100 g
3 ks
Sladký krém:
1 ks
1 PL
2 PL
2-3 PL
Slaný krém:
250 g
3 ks
40 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Vodu s maslom dáme variť a keď vrie, pridáme múku. Necháme vychladnúť a primiešame vajcia. Na vymastený plech striekačkou kladieme kôpky z cesta, radšej ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia objem.

  2. 2

    Pečieme v horúcej rúre. Po upečení nožom narežeme polovicu bočnej strany a plníme. Sladký krém: bielok, práškový cukor a marhuľový lekvár vymiešame do peny a nakoniec pridáme šľahačku.

  3. 3

    Slaný krém: syr a žĺtky vymiešame, pridáme maslo a vyšľahanú smotanu.

Diskusia k receptu