Obyčajné kapustové halušky á la pavelnemecko

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 26. apríla 2015

Ahojte varecháči.Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval cez stredné Slovensko a hľad ma donútil obzerať Zobraziť celý popis Ahojte varecháči.Ako som sa dostal k tomuto receptu?Hneď po revolúcii som náhodou cestoval cez stredné Slovensko a hľad ma donútil obzerať sa po gurmánskom stánku.Šťastie mi prialo.Čakal som vonku v rade!!!kým sa uvoľní miesto.Ale nebanujem.To čo tam a s akou rýchlosťou pripravili,bolo geniálne.Kapustové halušky s varenou baraninou na haluškách.Nepochopiteľne dobré a chutné.A teraz recept.

5
porcií
25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

0,25 kg
0,25 kg
2-3 ks surové
1 kg
1 ks
0,5 kg (alebo kuracie stehná)
 ks
1 ks
1 l
1 ks
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ako som podotkol na začiatku,tak dobré jedlo musíme hneď prvú nedeľu uvariť.Stalo sa .A tu je recept. Cibuľku na drobno nakrájanú presmažíme na oleji do žltkava.Pridáme na hrubšie rezance nakrájanú kapustu/bez hlúbika/.Osmažíme a pridáme vodu/len na dno/do hrnca.Dochutíme čiern.korením,soľou,cukrom a octom./podľa chuti/a dusíme.V chuti musí prevládať čierne korenie a cukor.Tak to je prvá časť receptu.

  2. 2

    Na vyolejovaný pekáč dáme na hrubšie kúsky nakrájanú krkovičku,pekne umytú a vysušenú.Pokropíme olejom,osolíme,pridáme rascu,halabala očistený a pokrájaný cesnak.Celé to zasypeme na kocočky nakrájanou cibuľou.Dobre podlejeme vodou/cca 2-3 mm/.Dáme piecť zakryté asi pri 180 st. zhruba 1 hodinu.Pekáč z trúby vyberieme a zakrytý necháme tak.Neskúšať.Bude to príjemné prekvapenie.

  3. 3

    Poďme na halušky.To je veľmi jednoduché.Do misky dáme zmes múky,vajcia,trošku soli a vody.Zamiešame/musí byť trošku riedke./cesto.Podstatné je to hádzanie do osolenej vriacej vody.Návod.Malý drevenný lopárik,cesto naň a polievkovou lyžičkou namočenou vo vode hádžeme.Nesnažíme sa o rovnaké kúsky,ale naopak-chaos.Sem tam hodím aj ozaj veľké kúsky-všetci ich hľadajú.Pekné.3-4 minútky povariť a vyložiť s pomocou sitka do misky.Troška oleja a zamiešať.Atď.Keď sa nám to všetko podarí zrobiť v jednom časovom horizonte,tak klobúk dolu. Všetko dáme na stôl a každý si naberá podľa chuti.Halušky-kapusta-zamiešať a na vrch mäsko a pokropiť výpekom z pekáča.Vynikajúce jedlo na rodinnú oslavu.Nemám moc rád,keď dostanem hotovú porciu.Pokiaľ ste prišli až sem,tak prajem dobrú chuť.To isté aj s kuracími stehnami.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Počúvaj, @pavelnemecko , veľmi zaujímavá kombinácia, nepočula ani nevidela som ju, ale určite by mi veľmi chutila, pečené mäso s dusenou kapustou je u mňa vždy vítané, halušky milujem, nie je čo riešiť... pobavil ma aj popis:-))), každý hľadá tie veľké halušky?:-))) u mňa za 5*, fandím ti!
jozka2
Ty si asi vymyselnik na nove variacie jednoduchych jedal.Stoji za vyskusania a to cim skor.*****
jarunka
Take to jednoduche jedla su najlepsie, urcite by sme si pochutnali
olgal
Ahoj pavelnemecko.Moja sestra z Karvinej mi to ponúkla na obed a volajú to "žiďák".Je to super papinka.Ona to ale robila z kyslej kapusty.Tak si mi urobil chuť,idem to urobiť teraz.Ďakujem a pekný deň :-)
pavelnemecko
Ďakujem za pekné a inšpirujúce postrehy.Som rád,keď nám všetkým chutí a nájdeme tu aj staronové recepty.K tej kyslej kapuste sa ešte len dostaneme.Ale musím aj chodiť do práce/aby som mal za čo navariť/a nedá sa len sedieť pri počítači.V sobotu idem na súťaž a musím si pripraviť helikoptéry,tak sa trošku odmlčím.Ale potom to zase rozbehneme.
Majte sa pekne a nech nám to varí a chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia