Nezdravé raňajky fotorecept

abdul - fotkaabdul, 19. novembra 2010
Nezdravé raňajky (fotorecept)
Foto: abdul

Touto cholesterolovú bombu si robievam pravidelne v nedeľu ráno. Držím sa hesla : " Dieta je nanič, občas treba aj zhrešiť."

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 plátkov
1 ks, celá
3 ks
1 plátok
7 plátkov
 terilizovaná




Postup

  1. 1

    Slaninku si nakrájam na plátky a dám na panvicu. Po miernom opečení obrátim slaninu a pridám nakrájanú cibuľu. Olej ani masť nedávam, šťavu to nejakú pustí.

    Nezdravé raňajky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hneď pridám 3 vajcia, ako na volské oko, ale žĺtok mierne vidličkou roztiahnem, aby sa mi to dobre prepekalo.

    Nezdravé raňajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo salámy si urobím takýto kvietok. :-)

    Nezdravé raňajky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám plátkový syr a na strednom plameni zapekám, až spodok nechytí takúto zdravú farbu. Tu treba dať pozor na cibuľu, lebo skoro sa pripečie a je potom trochu horká. Ale mne to nevadí.

    Nezdravé raňajky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Aby toho nezdravého bolo viac, navrch pridám podľa toho, čo jesto v chladničke buď tatársku omáčku, pikantnú paprikovú pomazánku v núdzi strerilizované uhorky alebo cviklu.

Diskusia k receptu

zitar
Tak niečo podobné si ja robievam v sobotu ráno a potom celý týždeň len tak skromne, maslo zeleninka a tmavý chlieb.
babidka
toto som mohla jest tak pred 40 rokmi :-) dnes po takych ranajkach by som uz asi cely den nic neurobila :-) iba cakala , kedy mi to konecne stravi :-))))))))
tothka
Po takýchto raňajkách by veru môj žalúdok asi protestoval a mala by som dosť na celý deň. Ale ináč nezdravo dobrééééé
bambulka51
@babidka aj ja ,bola som u dcery a podobné ranajky som pripravila.Skoro rano som uz nemohla spat,tak som dostala chut na slaninku a ledva sa mi uslo!!!!
altyn
@abdul nepozveš ma na raňajky? :-))) Ja viem, nie som kočka, ale také malé žieňa ti z tohoto len zobne a ja ti pomôžem všetko "zlikvidovať"! Ani tanier nebudeš musieť umývať... :-))))))))))
abdul
:-))) A nedostaneš žlčníkový záchvat ?
altyn
@abdul veď ja ani neviem že nejaký žlčník mám...! Mám rád takéto raňajky a robím si na podobný spôsob vždy keď je na to čas, a najviac mi chutia keď mi ich pripraví niekto iný, napríklad moja mama... Tá vie čo mám rád! :-)))
korbacik
Ahoj, Abdul... aj my s dcérou máme zbožňujeme takéto raňajky, občas aj večeru. Len Ti chcem poradiť, ako na ten žĺtok, aby sa prepiekol. Nemusíš ho rozťahovať vidličkou, len tam praskni tie vaíčka, zakry pokrievkou a nechaj tak. Žĺtko aj bielko budú stuhnuté, a aspoň ti to nebude prskať na všetky svetové... Len som chcela poradiť Dobrú chuť.
andrej4444
no ono to tal len nevyzera, ono to skutocne je ja som tam dal trocha zlepsovak: cibulu som nedal aby to nebolo take horke a pod tu salamu som dal syr. ten sa roztopil a bolo to chutne. ale ako sa to ma jest? ja som na to neprisiel ci sa to je vcelku ako co ja viem pizza ci sa najprv ma zjest ta salama potom vajce a slanina?
diabambulka
ahoj abdul, keď si ma tak kritizoval za nespisovnú slovenčinu ako mi mohla redakcia niečo také uverejniť, tak mi povedz čo je to rilizovaná cvikla s, či je spisovný výraz oprobujem ? Pravdaže viem že sa jedná o sterilizovanú cviklu a druhý výraz znamená, že niečo vyskúšaš...tak prečo riešite také nepodstatné veci ako je názov receptu, toto je stránka o varení a nie hodina slovenčiny... Prajem pekný deň
3sandra3
ahoj abdul.... tak ja takého raňajky nemusím,,, to je naozaj nezdravé, ale páči sa mi koment @diabambulka ,,, ako ti to pekne vrátila...
abdul
diabambulka :probovať nedokonavé sloveso.
hovor. zastaráv. skúšať (význ. 1, 3): proboval som presvedčiť ho; probovať šaty
Ak chceš niekoho poúčať, najpv sa niečo nauč.:-))))
Ak niekto sa bráni tým, že nie sme na hodinách slovenčiny, väčšinou má hlboké medzery vo vzdelaní. Ale tu to nenapravím. Google nie je všetko. Aj hlavu občas treba. A u niekoho veľký problém ?


jody
@abdul , niekomu treba priamo povedať - nejde o slovenčinu a občasné chyby, ktorých sa tu niekto dopúšťa. Ale o to AKO sa na ne upozorní, ide o spôsob a tón. Tam je celý pes zakopaný, tak to sprobuj pochopiť.
emov
Také nezdravé,ale ked makáš,.......
prhlavka
@abdul onéééé...hmmm omeletka jak sa patrí, niečo na ten štýl si robievam pred ťažkým večerom :D (víno, pivo...a ja...a samozrejme spoločnosť!) :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia