Nepečená tvarohovo-pudingová torta

tonka13 - bez fotkytonka13, 28. septembra 2012

Milujem tieto tvarohové torty s piškotami. Prišla som na celkom dobrý nápad, ako urobiť tortu nie priliš "mokrú" a zakaždým môže mať inú príchuť.

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
0,5 ks
1 ks podľa vlastnej chuti
1 ks
  (hnedé i biele)
 alebo likér podľa chuti
300 ml
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv si rozmyslíte, akú príchuť by mala mať Vaša torta - čokoládová, vanilková, pistáciová... a potom si vyberte puding. Puding si uvaríme iba v 300ml mlieka, aby bol tuhší. V miske si vymiešame tvaroh, pomazánkové maslo a rovno pridáme i teplý puding. Samozrejme dochutíme práškovým cukrom, prípadne pridáme i vanilku.

  2. 2

    Na dno tortovej formy (priemer 26) uložíme vrstvu svetlých piškót a pokvapkáme sirupom alebo likérom. Potrieme tretinou plnky, priložíme vrstvou hnedých piškót, potrieme plnkou a nakoniec zasa preložíme piškótami a znova potrieme poslednou tretinou plnky. (Predpokládám však, že tento postup poznáte :-)

  3. 3

    Prikryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke (čím dlhšie tam je, tým bude lepšia). Na druhý deň potrieme vrch rozšľahanou šľahačkou a servírujeme. Doporučujem šľahačku z téglika, pretože na tuto tortu je proste najlepšia a ozaj stačí len jedna. Zaručujem Vám, že torta bude vláčna a zároveň sa Vám nebude rozpadať. Dúfam, že Vám bude chutiť... ;-)

Diskusia k receptu

orchidea
už si recept aj ukladám, takéto nepečené mám rada...
evanaaa
Aj ja si ukladám, len by som chcela vedieť, koľko asi tých piškótov ( balení, alebo gramov) je treba na dezertík.
3sandra3
aj ja si ukladám... nepečené dezerty sú vždy super a hlavne rýchle
tonka13
for: evanaaa Od doby, co mam dieta, mam dozu vzdy naplnenu piskotami, takze len zhruba mozem povedat, ze jeden balik tmavych a jeden a pol balika svetlych piskot.
PS: Budem rada, ked mi napisete o tom, ako sa Vam to podarilo a hlavne, ci Vam to chutilo :)
an3da
@tonka13 , mám jednu prosbu. Velmi sa mi páči ten vianočný altánok, mohla by si mi poslať na i-mail : ana.cizmanski@gmail.com
Budem povdačná :-)
tonka13
@an3da , ráda by som Ti ten odkaz poslala, ale v pošte už ho nemám. Nedá sa skopírovať odkaz z diskudie? Ale posielam aspoň niečo...
jankaca
Ahojte, ja som tam pridala ešte mandarínky, tak uvidím, či to bude jedlé :D.. moje kulinárske zručnosti zatiaľ nie sú nič moc




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia