Jahodová torta
Jahodová torta

Nepečená jahodová torta s tvarohovým krémom

Jana Štrbková
, 2. júla 2023
Nepečená jahodová torta s tvarohovým krémom
Foto: Shutterstock
8
porcií
25 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 PL
8 plátkov
500 g (40 %)
2 bal.
1 kg
5 PL (semienka)
500 g




Postup

  1. 1

    Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme najprv po bokoch a potom aj po celom dne cukrárskymi piškótami. Tie, ktoré použijeme na boky z jednej strany zrežeme, aby dobre stáli. Na dno formy môžeme použiť aj odrezky. Piškóty na dne pokvapkáme bazovým sirupom.

  2. 2

    Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pomaly zahrievame, kým sa nerozpustí.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Hladký tvaroh zmiešame s práškovým cukrom a postupne jemne zapracúvame do vyšľahanej smotany.

  4. 4

    Mierne vychladnutú želatínu roztopenú premiešame, aby bola úplne hladká, pridáme k nej 3 – 4 PL tvarohového krému, premiešame a túto zmes dôkladne primiešame k ostatnému krému.

  5. 5

    Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky. Do formy striedavo vrstvíme na piškóty tvarohový krém a plátky jahôd. Prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 5 hodín do chladničky.

  6. 6

    Tortovú obruč z formy odopneme, piškóty previažeme mašľou a tortu ozdobíme jahodami.

Diskusia k receptu

helena10
Parádna - ako maľovaná z obrázku a o výbornej chuti nepochybuje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia