Jahodová torta

Nepečená jahodová torta s tvarohovým krémom

Autor receptu: redakcia

8
porcií
25 (+ chladenie) minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 24 cm vystelieme najprv po bokoch a potom aj po celom dne cukrárskymi piškótami. Tie, ktoré použijeme na boky z jednej strany zrežeme, aby dobre stáli. Na dno formy môžeme použiť aj odrezky. Piškóty na dne pokvapkáme bazovým sirupom.
  2. Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pomaly zahrievame, kým sa nerozpustí.
  3. Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Hladký tvaroh zmiešame s práškovým cukrom a postupne jemne zapracúvame do vyšľahanej smotany.
  4. Mierne vychladnutú želatínu roztopenú premiešame, aby bola úplne hladká, pridáme k nej 3 – 4 PL tvarohového krému, premiešame a túto zmes dôkladne primiešame k ostatnému krému.
  5. Jahody umyjeme, osušíme, nakrájame na plátky. Do formy striedavo vrstvíme na piškóty tvarohový krém a plátky jahôd. Prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 5 hodín do chladničky.
  6. Tortovú obruč z formy odopneme, piškóty previažeme mašľou a tortu ozdobíme jahodami.