Nebesky dobrý koláč

avankaAvanka, 33 ročná žena, 16. marca 2010 12:36
Ďalšie jej recepty »

Nebesky dobrý koláčFoto: avanka

Ľahký, osviežujúci, no proste na zjedenie:-)) Foto v reze som ani nestihla spraviť, lebo bol hneď preč...

6
porcií
30 min
príprava
15 min
na 180 °C

Suroviny

200 g
150 g
4 kusy
10 lyžíc
10 lyžíc
1 balíček
750 ml
2,5 balíčka
150 g
1,5 balenia
200 ml
1 balíček
1 hrnček
100 g
50 g

Postup prípravy

  1. 1

    V mlieku uvaríme pudingy a necháme za občasného premiešania vychladnúť. Potom prešľaháme mixérom, vmiešame cukor, kyslé smotany a šľahačku vyšľahanú so stužovačom. Necháme vychladiť.

  2. 2

    Piškót : žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, skoro do biela. Pridáme po lyžiciach olej a vodu. Na najnižšom stupni všľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva a úplne nakoniec ručne zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Na 180 st. pečieme cca 10-15 minút, treba sledovať.

  3. 3

    Na upečenú piškótu natrieme džem a polovicu krému. Pokladieme piškótami namočenými v káve. Nanesieme druhú polovicu krému, polejeme čokoládou a dáme do chladu stuhnúť.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist