Nebesky dobrý koláč

Nebesky dobrý koláč
Foto: avanka
avankaAvanka, recept pridal: 16. marca 2010 12:36Ďalšie jeho recepty

Ľahký, osviežujúci, no proste na zjedenie:-)) Foto v reze som ani nestihla spraviť, lebo bol hneď preč...

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

V mlieku uvaríme pudingy a necháme za občasného premiešania vychladnúť. Potom prešľaháme mixérom, vmiešame cukor, kyslé smotany a šľahačku vyšľahanú so stužovačom. Necháme vychladiť.

Piškót : žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, skoro do biela. Pridáme po lyžiciach olej a vodu. Na najnižšom stupni všľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva a úplne nakoniec ručne zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Na 180 st. pečieme cca 10-15 minút, treba sledovať.

Na upečenú piškótu natrieme džem a polovicu krému. Pokladieme piškótami namočenými v káve. Nanesieme druhú polovicu krému, polejeme čokoládou a dáme do chladu stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

33 komentárov k receptu
  • sjuz, 16. marca 2010 o 14:51
    Mňam - vyzerá to dobre:)


  • catrine, 16. marca 2010 o 18:09
    chcela by som sa len spytat, ake balenia kyslej smotany??
    dakujem za odpoved
    kolac vyzera super


  • klaura, 16. marca 2010 o 21:10
    určite vyskúšam :)


  • avanka, 16. marca 2010 o 21:26
    Catrine, to male, 200 ml.....a dakujem za pochvalu, bol ozaj dobry....a manzel si ho pytal znova :-)


  • jdanka, 17. marca 2010 o 07:08
    Mňam, určite vyskúšam na sviatky, len nebudem piškóty máčať v káve. ale hustom granku, lebo deti nemajú radi kávové koláče. Dokonca aj piškóty do tiramisu máčam v kakau...


  • jerica, 17. marca 2010 o 11:16
    zbožňujem krémové zákusky a tento NEBESKY (modré z neba) tam má čo mám veľmi rada,hlavne smotana a šľahačka,ten lekvárik je na osvieženie ako na jar slniečko. Mňam mňam zbohom cholesterol.


  • avanka, 17. marca 2010 o 11:20
    Jerica, ale zase je lahsi, ako keby sa puding slahal s maslom, takze az take vycitky mat nemusime....


  • janazjarku, 17. marca 2010 o 14:01
    Tento koláčik bude mať aj v našej rodine úspech určite !! Moja nevesta donedávna netušila, že ja viem aj piecť, lebo v plynovej rúre sa mojim koláčom absolútne nedarilo, ale odkedy pečiem na elektrike tak vnúčik si šomre a staká bude piect kováčik :-) zase..


  • slnieckosom, 17. marca 2010 o 17:47
    avanaka, opäť skvelé, ďakujem za novy recept v mojej KK :-)))


  • tilda, 19. marca 2010 o 15:27
    určite vyskúšam jednoduchý recept


  • chorvatka, 20. marca 2010 o 00:16
    Co je to Cera ??? A kolko vazi jeden balicek pudingu ? ja byvam totiz vo francuzsku. dakujem za rady


  • avanka, 20. marca 2010 o 11:03
    Cera je 100 %stuzeny tuk, moze byt aj maslo alebo hera..a puding vazi 40 g


  • sonal, 21. marca 2010 o 12:07
    Kolac som robila vcera uz je po nom..


  • avanka, 22. marca 2010 o 09:15
    Sonal, som rada, ze chutil...


  • klaura, 22. marca 2010 o 14:22
    aj nám všetkým veľni chutil ... napiekla som ho manželovi na oslavu (Jožino) a mal obrovský úspech :))). Aj recept so písala kamarátke ...
    nám rada varechu ... :)))


  • yvonetka, 28. marca 2010 o 13:45
    tento koláčik vyzerá ozaj božsky, akurát hľadám niečo nové na veľkú noc a tento receptík ma veľmi oslovil a potom dám vedieť ako chutil.Aj to ma zaujalo že do krému nejde maslo, taký svieži - ozaj jarný a zároveň aj sviatočný


  • martina34, 2. apríla 2010 o 16:03
    aj ja ďakujem, práve som ho urobila, síce ešte sme neokúsili, ale určite bude mňamkový :-) túto Veľkú noc robím samé nové veci z Varechy.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 16 komentárov)
  • kuchtik, 6. apríla 2010 o 23:55
    aky dzem do toho davate?


  • avanka, 7. apríla 2010 o 07:17
    Kuchtik...ja som dala marhulovy, ale dobry je aj jahodovy, ribezlovy....podla chuti


  • vaja26, 30. mája 2010 o 13:56
    Koláčik bol naozaj dobrý ale mne sa zdá že by mohlo ísť aj 3 balenia pudingu, lebo bol trochu riedky.Ono to záleži aj od hustoty mlieka a hlavne aj keď som pridala kyslú smotanu tak sa sa rada obráti na vodu poznám to z iného receptu. Tak sa zjedol ale rez som nemohla urobiť ani ja lebo by to vyzeralo katastrofálne a neviem či to tak nebolo aj pri recepte ktorý nestihla ofotiť v reze.


  • avanka, 30. mája 2010 o 18:00
    Vaja, mne stuhol v chladnicke...tak neviem, mozno bol problem v smotane, ja pouzivam extra hustu.....
    v reze som ho odfotiti zabudla, zmyslela som si, ked uz bolo po nom:-)


  • petra5a, 1. novembra 2010 o 07:37
    boze toto bol tak dobry kolacik...sice som omylom do neho dala dvojnasobne mnozstvo slahacky a tak bol riadne syty, aj tak sa po nom len tak zaprasilo :) dnes ho ide robit znovu, nech maju deti na halloweenskej party co papat :)


  • verula, 31. decembra 2010 o 19:22
    hm ... a ja si ho ukladam do kk


  • martulienka343, 6. januára 2011 o 00:22
    absolútne skvelý koláč, ohúrila som ním maškrtnú návštevu...


  • lenka1386, 14. januára 2011 o 17:31
    Chystam sa ho spravit,len mam obavy,ci sa mi krem neroztecie,slahacka s pudingom a so smotanou sa zvyknu premenit na vodu...
    Skusali ste ho robit s kyslou smotanou z Lidla?


  • avanka, 15. januára 2011 o 09:31
    Leni, ja pouzivam kyslu smotanu z Kauflandu a som spokojna...je 16%
    takze smotana rovnakej hustoty moze byt urcite aj z Lidlu...
    btw. mne sa kolacik vzdy podaril:-)


  • ewitka123, 11. augusta 2011 o 13:06
    avanka tvok kolacik je fantasticky dnes som ho piekla a velmi sa mi vydaril akurat som dala 3 zlate klasy a viacej cukru moj manzel ma rad sladke dakujem pekne za receptik odteraz ho budem piect pravidelne :)


  • dorisa, 11. augusta 2011 o 14:01
    Na odporúčanie @ewitka123 , ukladám recept do KK. ďakujem


  • jajama, 25. septembra 2011 o 13:26
    Ja ako začiatočník ,rada by aj fotopostup!


  • adriana79, 10. októbra 2011 o 09:45
    vyborny kolacik, chutil manzelovi, rodine, a aj kolegom :-) takze naozaj ho odporucam :-)
    nabuduce ho este kusok vylepsim - do kremu pridam vanilku z vanilkoveho lusku, a piskotky budem namacat do kavicky zmiesanej s amarettom.


  • ada01, 29. augusta 2012 o 22:59
    ja dávam 3 zlaté klasy na 750 ml mlieka a 2 kyslé smotany, ale šlahačku až na vrch.......a zatial sa mi krém nikdy neroztiekol :)


  • billy82, 28. októbra 2012 o 15:15
    akurát sme ho dojedli zmizol jedna radosť:D perfektný:)


  • monkapb, 21. septembra 2013 o 13:40
    tento koláč je skvelý--- len dnes som ho trochu pozmenila..miesto džemu som dala domáci slivkový lekvár do pudingu som dala 3ks poch.smotany pol.davky som dala na lekvar piškoty mačane v káve a do druhej som primiešala este jednu smotanu poch.a tvaroh a dva vanil. cukre na vrch čokoladu.. no ..MŇňňáááááááááám...



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist