Nebesky dobrý koláč

Autor receptu: avanka

Ľahký, osviežujúci, no proste na zjedenie:-)) Foto v reze som ani nestihla spraviť, lebo bol hneď preč...

6
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. V mlieku uvaríme pudingy a necháme za občasného premiešania vychladnúť. Potom prešľaháme mixérom, vmiešame cukor, kyslé smotany a šľahačku vyšľahanú so stužovačom. Necháme vychladiť.
  2. Piškót : žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, skoro do biela. Pridáme po lyžiciach olej a vodu. Na najnižšom stupni všľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva a úplne nakoniec ručne zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Na 180 st. pečieme cca 10-15 minút, treba sledovať.
  3. Na upečenú piškótu natrieme džem a polovicu krému. Pokladieme piškótami namočenými v káve. Nanesieme druhú polovicu krému, polejeme čokoládou a dáme do chladu stuhnúť.