Nebesky dobrý koláč
Autor receptu: avanka
Ľahký, osviežujúci, no proste na zjedenie:-))
Foto v reze som ani nestihla spraviť, lebo bol hneď preč...
6 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V mlieku uvaríme pudingy a necháme za občasného premiešania vychladnúť.
Potom prešľaháme mixérom, vmiešame cukor, kyslé smotany a šľahačku vyšľahanú so stužovačom.
Necháme vychladiť.
- Piškót : žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, skoro do biela. Pridáme po lyžiciach olej a vodu.
Na najnižšom stupni všľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva a úplne nakoniec ručne zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto rozotrieme na plech na pečenie, ktorý sme vyložili papierom na pečenie.
Na 180 st. pečieme cca 10-15 minút, treba sledovať.
- Na upečenú piškótu natrieme džem a polovicu krému. Pokladieme piškótami namočenými v káve. Nanesieme druhú polovicu krému, polejeme čokoládou a dáme do chladu stuhnúť.