Napoleon rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. júla 2016

Tak ako ten predošlý recept Barack Obama i tento mi prišiel mailom. Píšem to iba preto, aby zase nevzniklo podozrenie, že si názvy zákuskov Zobraziť celý popisTak ako ten predošlý recept Barack Obama i tento mi prišiel mailom. Píšem to iba preto, aby zase nevzniklo podozrenie, že si názvy zákuskov vymýšľam, aby som upriamila na seba pozornosť. Keďže pravý Napoleon sa pečie z lístkového cesta, vybrala som si z pomedzi mnohých ponúk tú, ktorá sa mne lepšie páčila.

20
porcií
60 minút
príprava
4 x 10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
200 g
1 bal
1 bal
4 ks
2 PL
Snehová vrstva:
9 ks
2 PL
 štipka
2 PL Gustin
250 ml
Krém:
5 ks
2 PL
600 ml
1 bal
6 PL
200 g
2 KL
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila kešu oriešky, lebo tie budem potrebovať hneď ako rozvaľkám cesto. Ja všetky orechy, ktoré používam do zákuskov buď krájam na drobno, alebo ich strúham. Tieto som krájala na menšie kúsky.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si cesto: na pracovnú dosku som preosiala múku a pridala som studené maslo a spolu som všetko zmrvila.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som žĺtky, cukor, vanilku, soľ, prášok do pečiva a smotanu.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A vypracovala som hladké cesto.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozvážila som ho na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na pol hodinu.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ sa cesto chladilo, pripravila som si snehovú vrstvu: Bielky som vymiešala so soľou do peny, pridala som cukor a napokon som pridala 2 PL škrobu. Uložila som zatiaľ do chladničky.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    K žĺtkom som pridala cukor a vanilku a dobre vymiešala. Do mlieka som pridala hladkú múku a dobre som ju vymiešala. Potom som oba komponenty spojila a uvarila hustú kašu. K ešte teplému pudingu som pridala maslo a dobre vyšľahala mixérom a uložila do chladničky.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vyšľahaný krém som rozdelila na 3 väčšie a jednu menšiu časť. Menšou potriem vrch zákuskov. Odložila som ju do chladničky.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto som rozvaľkala na papieri na pečenie. Veľkosť 27x37 cm. Všetky vyvaľkané kusy som ukladala na seba.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Natrela som celú plochu broskyňovým džemom. A takto som postupne natrela všetky 4 kusy cesta.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na džem som natrela snehovú hmotu.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Sneh som posypala orieškami. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a každý plát cesta sa piekol 10 min.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Upečené pláty sa musia bezpodmienečne dobre vychladiť. Na podnos som položila prvý plát, natrela som ho časťou krému a takto som pokračovala, kým som všetky pláty nenaplnila.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Takto natretý koláč som uložila na 4 hod. do chladničky a po tomto čase ho je potrebné zaťažiť.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Ráno som rezy upravila a natrela odloženým krémom. Potom som vrch posypala strúhanou čokoládou a ozdobila orieškami.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prajem vám dobrú chuť.

    Napoleon rezy (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

haji
Ha, už vím, proč tady číhám!! Jasná zpráva @Izi dává další řezy! Jsou nádherné, chuťově vyvážené a opět laserem nakrájené, podávané jako na zámku. Si zase oprskám monitor @Izi bo slintám, piju "holé" kafíčko. Venku vedro, že by psa nevyhnal, tady zase sadomaso salón. Si vyber. Tleskám @Izi jsi fakt neúnavná, máš můj obdiv a vůbec, díky za vše. Recepty, sdílení, potěšení!! Mávám!!
1x hubata
siisa
No teda, milá @Izabella929 , kedy toto všetko stíhaš. Šikovnica si. Ďalší parádny recept, ktorý sa oplatí vyskúšať :)
monty469
Vyzerajú parádne a krásne a úžasne.... Si proste jednička :-)
tatranka
Krásny koláčik so zaujímavými v recepte a zákusku kešu orieškami.Zase niečo iné na čo som naučená. Z kešu orieškami veru žiaden koláčik nemám.Bude to chutný a lahodný zákusok.
mariamka
Millefoglie, tych ciest ma byt tisic, ale kto by sa tym zabaval :) aj tak mas neskutocnu trpezlivost, dokonalost sama!
annan
Už si predstavujem tie oriešky ako chrumkajú,koláčik naozaj úžasný,krásne pofotené,len sa chytiť doroboty.
anina6
tvojím zákuskom milá Izka nikto neodolá, sú famózne. Takže koláčik putuje do mojej KK, rada si ho vyskúšam. Prajem krásny slnečný deň.
mesiar50
Prekrásne rezy.Keď smiem,tak iba gratulovať k tvojej šikovnosti.
tomeska
Tak zase ďalšia výzva , ktorej sa bude ťažko odolávať. Nesmiem sladké(s cukrom) o to viac sa mi žiada.Ale vymyslela som to , upečiem jeden plát, rozkrojím na 4 ks, poskladám a budem spokojná.Musím zhrešiť, lebo by som bola až nemocná ,keby som neochutnala. No a mám dotaz: mám krém do venčekov(maslo +pudink). Keď ho pužijem, nemalo by to byť až tak hrozné,keď tam nie sú žltká.....???????? A už keď si tak vylievam srdce, nemáte niečo dobrého i pre diabetikov????ďakujem m.
sracz
Ja si už milá a šikovná @izabella929 weekend_ový obed, od 1. 11. 2011, bez Tvojej sladkokosti ani nedokážem predstaviť! Nuž čo dodať, aj k tomuto veľdielu? ... ááách jáááj!
betty21
Sú dokonalé a určite neskutocne dobré! Obdivujem tvoju trpezlivosť, ja by som sa do takého ťažkého koláča nikdy nepustila, a pritom pečiem každý týždeň. Nádhera☺
izabella929
@temeska ,naplniť môžeš čím koľvek, teda tým,čo máš rada a čo smieš.ja zatiaľ chválabohu nemám zakázané nič, ale ver mi, že často tie moje zákusky ani neochutnám.Nepečiem zákusky pre diabetikov, je mi to ľúto.Ale keby som mala informácie, čo všetko sa môže použiť do takého zákusku, určite by som s tým problém nemala.@sracz , vychutnaj si ešte moje kulinárske umenie,lebo ....vďaka za milé slová..)@stanci11 , potešila si moje srdiečko.-)@betty21 ,ja sa rada pohrám so zákuskami, čím je zložitejší, tým viac ma láka..Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre a prajem prekrásnu nedeľu.-)
tiginko
maximálne precízna práca a dokonalý výsledok, to ťa vystihuje Izka. Peknú nedeľu ti želám, odpočiň si usilovná včielka :-)
jamarlen
mnohí hľadajú ten najjednoduchší rcp., ty vyzabávaš seba aj nás na tých zložitých:)…
víkend bez nazretia tvojich zázrakov je už pre mňa nejaký prázdny
teším sa na ďaľšie a ďaľšie:)
marius
Aj ste niekedy piekli podla jej receptov?Pytam sa,ci sa mam o to pokusit...vdaka
haji
@Sweetlaab (31.7.2016 11:51)
Oh, zamáčkla jsem slzu, je to nádhera a - ani nevím jak se to papá.
hubata
Kuknem - a zasa niečo nové, neokukané, s perfektným fotopopisom - to môže byť len od Izky. Vyzerajú krásne, sviatočne a samé sa núkajú do pusy. Ukladám do KK a tebe Izka ďakujem za recept ktorý bodujem na päť hviezdičiek, lebo si to zaslúži.
sweetlaab
@Haji (31.7.2016 15:08)

Dakujem Haji, ak sú napolenky z tenko vyvaľkaného lístkového tukového cesta, tak potom je to veľmi krehké a chladené stuhnuté krémové rezy sa jedia lyžičkou bez problému ...
jamarlen
ano, robili sme podľa receptov, no najmä mäso… zo sladkých vecí cestá aj krémy, či kombinácie chutí. dohromady to dávame jednoduchšie.) všetko, čo sme si vybrali, bolo kvalitné @Marius , a realizovateľné podľa postupu. (31.7.2016 14:00)
haji
@Sweetlaab (31.7.2016 15:28)
Děkuji za info, jsi milá, rychlá a zběhlá nejen ve sladkostech. On mi ten tvůj odkaz na Napoleona zamotal hlavu i lžičku svojí výškou haha. Přeji krásný zbytek neděle!
izabella929
@tiginko ,vďaka za milé prianie.-)potešila si ma..@jamarlen , nuž máš pravdu, zložitejšie recepty ma priťahujú, ale aby sa mi nezunovali, robím i tie jednoduchšie, keď potrebujem relax..)@swetlaab ,už dlhšiu dobu sledujem tvoje recepty, ale som mala dojem, že je to nejaký súkromný web..ja osobne som videla aj recept na tie pravé Napoleonky, lenže ja potrebujem zákusky, ktoré vydržia týždeň v chladničke a z lístkového cesta vydržia málo a zvlášť s takým nadýchaným krémom.Iste že by som to zvládla a krásne nazdobila ovocím, ale toto n ie je moja šálka kávy.@marius , musel by si prejsť niekoľko viac mojich receptov, aby si sa dozvedel, že mnoho žien pieklo moje zákusky a bolo nadmieru spokojné, pretože recept bol preverený mojim pečením..také recepty, ktoré sa nedajú po mne urobiť ja sem nepridávam.@hubat á, to vieš, že ja rada pečiem iba pekné zákusky.Rozhodne sa mojim receptom dá dôverovať.Ďakujem za hviezdnu oblohu a milé slová tu i na FB.@haji , vďaka za všetko krásne.-)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za vaše milé komentáre.-)
1x haji
monty469
@Marius (31.7.2016 14:00)

Aj ja som piekla dva zákusky od Izky a potvrdzujem, že boli skvelé. Je nás tu viac :-) Kľudne sa pusť do pečenia. Sú trochu prácnejšie, ale výsledok stojí za to. Odporúčam :-)
jack
No teda.Ďalší skvelý zákusoček.Paráda.