Nakladané údené kuracie krídelká pikantné fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 8. decembra 2016

Je to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a iné dobroty. Ja som použil aj stehná dolné. Zobraziť celý popisJe to taká chuťovka na oslavy a po oslavách životabudič. Dajú sa naložiť aj stehná a iné dobroty. Ja som použil aj stehná dolné. No pripomínam treba to buď uvariť na 30 minút, alebo dať na paru tiež na 30 minút. Ja to dávam na paru. Na tej si to zachová svoju chuť a vzhľad.

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlavička
Na nálev:
1 ks
3 ks
3 PL
1 PL
5 ks
10 ks
1 l
0,5 l




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Množstvo neudávam, lebo každý si sám určí podla seba koľko toho dá a do akého pohára to naloží. Všetko si nakrájame. Mrkvu som povaril v náleve. Krídelka som dal do pary na 30 minút. Potom som nechal vychladnúť.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do ďalšieho pohára som dal stehná dolné, ktoré som najskôr urobil na pare 30 minút. Tiež nechal vychladnúť.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaril som nálev aj s mrkvou so všetkým čo som naň napísal. Nechal potom vychladnúť.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Začal som feferónkami, každý si dá toľko ako má rád pikantné. Ja som dal po 5 kusov do pohárov 1,5 litrových.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na feferóny som dal kapustu, cesnak, na pásiky pokrájanú cibuľu a kolieska uvarenej mrkvy.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Teraz na to krídla a uhorky. Trochu osolil a dal trochu korenia čierneho celého, jeden bobkáč a nové korenie 2 kusy. Znovu kapustu, cibuľu, mrkvu, uhorky a na to mäso a koreniny. Tak som to opakoval až som zaplnil pohár. Na vrch som dal zeleninu. Dobré som to natlačil a zalial nálevom až po vrch.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uzavrel viečkom a dal do chladu na 8 - 10 dní. Odporúčam vydržať.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po tejto dobe som to dal na tanier, aby to nebolo studené. Samozrejme to vyzerá lepšie jesť z taniera, ako z pohára po oslave a v komore. Pre mňa je to ohromná chuťovka ani oslava nemusí byť. Dobrý chlieb k tomu a dobrú chuť.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ak rozmýšľate čo je v tom treťom pohári na ľavo, tak tam je údená domáca klobása a slanina. To som dal pohár do pary na pol hodinu a ten bude na Štefana.

    Nakladané údené kuracie krídelká pikantné (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

pankrac
Zrovna ráno som sa v Kauflande na tie údené krídelka díval a ja baran som ich nezobral. No už to vidím, že musím isť znovu tam. To bude dobrota na sviatky, vopred si pripravujem chuťove kanáliky na takéto krídelka. Ešte som takéto nerobil, tak spravím podla teba. Joj čí sú utešené.
katka78
Fíha, takéto nepoznám. Nie síce až tak moja šálka kávy, ale to nevadí, moja kuchyňa je rôznorodá - podľa stravníkov a toto jedlo je ako stvorené pre môjho ocina. Myslím, že by si pochutil, preto ukladám a príležitostne vyskúšam. Vďaka za neokukaný recept :-)
patroveckypitrs
Ďakujem Vám za komentáre. Áno @Pankrac kúpil som aj krídelka v Kauflande . @Jofolit odporúčam si spraviť je to dobré. @Katka78 ocino sa poteší. A prikladám aj foto kuracie stehna dolné, chuť je čosi medzi utopencom a zavináčom.


bukvayova
ako kuracie kridelka su vyborne ale najviac mi chutia aj tak ugrilovane..v tomto si nepomozem..toto som este nikdy nejedla, verim ze aj toto moze byt dobre ale podla mna nie je nad grilovanie kridielka:-)
kecemis
Pri pohlade na tvoj recept som zacal rozmyslat ako zaudit tie kurence, tak si ma svojim receptom vyprovokoval. Blizi sa cas klobas, bude sa udit, tak to vyskusam. Paci sa mi tvoja kombinacia, tak uz le vyskusat. Zdravim na povazie.
boxik
No toto vyzerá veľmi lákavo a určite by sa ani Silvester nenahneval keby sne si to dali,len by sme to museli zbaštiť do polnoci lebo poverčivé ženy z našej rodiny tvrdia že na nový rok sa nesmie nič čo má perie pretože vraj odletí šťastie.
izabella929
@patroveckypitrs , priznám sa bez mučenia, že som ešte údenú kuracinu nejedla..všeobecne v mojej kuchyni dosť málo používam údené mäsá, ale tento tvoj pokrm by som rada ochutnala...lebo varíš tak chutne .-)si skvelý kuchár...
pilcik
Už sú naložené. O týždeň dám vedieť ako chutili. Toto mám aj ja rád.
1x ladin
babucka
Rano sa chystam na nakup,to bude basta,len vydrzat ,lebo sliny uz tecu.Vdaka za recept ,zase o krok mudrejsia.
cesminaz
V zivote som nepocula o takomto "jedle" :-) a ani o udenej kuracine.Priznam sa,neviem si chut tohto jedla predstavit :-) Ale urcite by som sa nechala ponuknut!
patroveckypitrs
Vďaka za milé komentáre všetkým. Dajte vedieť @Pilcik a @Babucka ako chutilo. Tu prikladám foto z otvoreného tretieho pohára. Nevydržali sme do Štefana tak sme to otvorili. Ta slanina v tom naložení ostala mäkka, ide aj mne žuvať z rezervnými zubmi.


pilcik
Zobral som to na zasadnutie poľovníkov v momente bolo po tom. S vareným vínom je to maškrta. Už je naložený ďalší pohár. Vďaka za recept.


romanko67
Parádny recept idem to vyskúšať z údenými kuracími prsiami