Najlepšia vajíčková nátierka

Najlepšia vajíčková nátierka
Foto: andys
andysAndys, recept pridal: 28. januára 2011 22:54Ďalšie jeho recepty

Najobľúbenejšia desiatová nátierka našich ratolestí. Zmiešala som samé dobré veci a vznikla - na rozdiel od torty psíčka a mačičky - naozaj dobrá vec ;)

Suroviny

10
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zmäknuté maslo so syrom dobre vymiešame na hladkú masu.

2

Vychladnuté vajíčka očistíme, opláchneme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Vmiešame do maslovo-syrovej masy, pridáme majolku a podľa chuti dosolíme.

3

Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • amazonka29, 29. januára 2011 o 11:52
    Andys ..veru,veru same dobré veci si tam dala-pridávam do MKK a vyskúšam,určite bude skvelá-napokon vajíčkom a syrom sa nedá nič pokaziť-naopak, skôr vylepšiť ;o)


  • ketty3811, 29. januára 2011 o 12:38
    aj ja takú robievam a občas pridám aj nakrájanú šunku.mňam,dobrota.:-)


  • siesta, 29. januára 2011 o 13:02
    hm a deturence sa nam o par rokov podakuju za vysoky cholesterol, pricom sa budu vyhovarat na "zblbnuty dedicny" cholesterol (ako pise napr Tizian1cat) 90% prispievatelov vari a pridava sem recepty akoby stale tazko pracovali na poli a gazdovstve, ako tomu bolo za cias nasich prastarych rodicov. A potom sa vsetci cuduju, ze su tucni, maju srdcovocievne choroby, vysoky tlak, cholesterol.... neskutocne. Ano, ja som sem nepridala ani jeden recept, ale rada si tu chodim po inspirativne recepty, ktore prispeju ku zdraviu. Zial, velka vacsina tunajsich receptov ma ku zdravym jedlam tak blizko asi ako Zem ku Plutu.


  • janazjarku, 29. januára 2011 o 13:39
    @andys ja som robila vajíčkovú pomazánku vo štvrtok :-) dávam tam len "ozajstné maslo" ktoré vymiešam do peny s troškou soli a horčicou, ochutím korením pridám nadrobno pokrájanú cibuľu a vajcia nastrúham na hrubšom rajbadle, lebo mám rada kúsky vajíčka no a podávam so šunkou .


  • janazjarku, 29. januára 2011 o 13:50
    @siesta však tú vajcovú pomazánku netreba jesť každý deň ja ju robím dva krát do roka :-) ono s tým cholesterolom je to rôzne. Napríklad moja mama bola kus ženy a nikdy v živote cholesterol nemala zvýšený jedla to načo mala chuť a veru dosť často som ju videla slaninku ujedať :-) Ja som toho názoru treba jesť všetko, ale s mierou no ani to nepomôže ak sa človek nemôže hýbať však ? Počuj aj ja sem niekedy dávam recepty pre baníkov , lebo viem , že občas fakt treba zhrešiť .-)


  • andys, 29. januára 2011 o 13:55
    @siesta - myslíš, že tú vajíčkovú nátierku jedávame každý deň? Pozri moje recepty, o tri ďalej je ľahký brokolicový nákyp s paradajkovým šalátom, môj vôbec prvý recept tu na vareche (ešte bez obrázkov) je ľahké kuracie mäso so zeleninou. Nemôžeš podľa jedného receptu posudzovať, či varím zdravo alebo nezdravo. Ak k tej vajíčkovej nátierke nakrájam na tanier kopec zeleniny, ak majú decká dva-trikrát do týždňa športové aktivity, tak pokojne môžu zjesť aj vajíčkovú nátierku. Všetko je o pestrej strave a aktívnom životnom štýle a to z pár receptov, pridaných sem alebo kamkoľvek inam, asi nevyčítaš.
    @janazarku a @ketty3811 - so šunkou robím len takú jednoduchú - maslo, syr vymiešam a pridám na drobné kocky nakrájam zelenú papriku a šunku. Vyskúšam to niekedy pridať ja do tejto, vďaka za inšpiráciu.


  • marianne69, 29. januára 2011 o 14:12
    @andys presne tak,sak nezjedia misu salatu denne,v rozumnej miere kombinovene so zeleninou este nikoho nezabilo,moja mama ma 80 rokov,cely zivot varila pre 3 chlapov vydatne s kopou zeleniny a nikdo problemy s cholesterolom nemal ani nema...


  • elekra, 29. januára 2011 o 14:42
    Jeeej, ja mám vajíčkovú pomazánku rada a jedávame ju len občas.
    Siesta si tu urobila dietetické okienko? Veď na zdravú surovú zeleninu netreba chodiť na portál s receptami.


  • tinca, 29. januára 2011 o 15:01
    @andys ja tiež nemôžem vajcia, ale niekedy zhreším a deti potrebujú v strave aj vajíčka, len im rob čo im chutí


  • dajanca, 29. januára 2011 o 15:03
    Milá @siesta , keď sa chceš inšpirovať, nikto Ti nebráni...ak sa Ti recept páči, ulož si ho, ak chceš pochváliť- pochváľ. Recepty, ktoré Ťa neoslovili si jednoducho nevšímaj... a navyše sa opakuješ...


  • dajanca, 29. januára 2011 o 15:14
    zajtra urobím na raňajky...vďaka za typ...:-)


  • miskam, 29. januára 2011 o 15:33
    Ja som si pozrela ten brokolicovy nakyp- Mnam. S tym hraskom je to vyborny napad. Dakujem. :)


  • hviezdickaz, 29. januára 2011 o 17:00
    mam velmi rada vajickovu pomazanku,robim ju podobne ako ty.Co tam po cholesterole... zijeme len raz :))) Mimochodom @siesta - kritizovat dokaze kazdy ...


  • alexdidi, 29. januára 2011 o 17:25
    Podľa najnovších výskumov to s vajíčkami pri cholesterole nie je také zlé...tiež sa prikláňam k tomu, že strava má byť hlavne pestrá...problémy s cholesterolom mám tiež, pritom sa stravujem zdravo. Dokonca som prestala fajčiť a cholesterol sa ešte zvýšil. Môj manžel musí mať takmer každý deň salámy, klobásky,párky(ja ich nejem takmer vôbec)...i vajíčka na tvrdo a čuduj sa svete cholesterol mu neblbne....takže všetko s mierou


  • cristinka, 29. januára 2011 o 21:15
    Podla mna su dva sposoby ako sa dopracovat k zvysenemu cholesterolu. Jeden je jest naozaj jedla ako vajicko, majoneza, klobasy a podobne veci a ten druhy je od 14 sa trapit dietami a znicit si metabolizmus. Moj priatel je vsetko mozne, vysledky ma ukazkove a este je aj chudy, ja jem salaty a mam zvyseny cholesterol. Achh, zivot nie je spravodlivy.... :D


  • viera1, 29. januára 2011 o 22:38
    Netrúfla by som si robiť závery ako @cristinka ,párky,klobásy a salámy nejem vôbec,kvalitné údené len trošku v polievkach a cholesterol zvýšený mám.Problém som uzavrela tak,že ak na niečo chuť mám,pýta si to moje telo.Trápila som sa pri sporáku diétami pre môjho muža (diabetes) a potom sme to prestali riešiť a cukor má v normále.Dá sa to pochopiť ?


  • evetik, 29. januára 2011 o 22:46
    Moj syn varene vajicko nezje,ale vajickovu pomazanku ma rad,tak mu ju obcas robim,ale bez majonezy.Naucil sa ju jest v skolke,a som rada,ze aspon tak mi zje obcas vajicko.


  • cyklistka77, 29. januára 2011 o 23:41
    Viac ako 14 rokov som nejedla nijaké mäso, ani vývary, ani syry a cholesterol som mala dosť zvýšený. Potom som sa rozprávala s vyštudovaným potravinárskym chemikom a ten mi povedal, že stravou cholesterol ovplyvníme len čiastočne... Dôležitý je aj pohyb, ale veľmi dôležitá je aj psychická pohoda... A potom som na jednej prednáške počula odborníka, ktorý povedal, že ak telu nedodáme cholesterol, tak si ho telo vyrobí! Som presvedčená, že negatívne myšlienky a slová sú oveľa škodlivejšie, ako „nezdravá strava“...


  • palokuchki, 30. januára 2011 o 01:10
    Ja sa tiez tych vajicok tak nebojim. Jedavam ich dost casto a cholesterol mam normalny. Je to tiez aj o pohybe a tie deti ak robia neaky sport maju toho pohybu urcite dost. Dolezita je rovnovaha a striedanie jedal. A to @andys ako hovoris robis. A tiez kolko sa da tej pomazanky naraz zjest.


  • cristinka, 30. januára 2011 o 02:28
    tie salaty to som myslela zeleninove, bez majonezy :)
    A ako vravi viera1 niekedy sa neda pochopit ako je to mozne :D Moji bratia jedia hocico a maju vysledky v pohode a ja, co do seba pcham zeleninu sa trapim s triacylglycerolmi (a to aj pravidelne cvicim). Asi by som aj ja mala zacat jest udeniny a slaninky a podobne veci, hehe


  • viera1, 30. januára 2011 o 09:27
    Keď si tú zeleninu nepokvapkáš olejom,Tvoje telo nemá z nej nič.ADEK vitamíny sú rozpustné v tuku.


  • viedra, 30. januára 2011 o 21:18
    myslim že tato stranka je o varení a nie zdravej výžive.ked sa mi pači recept uložim do kk ked nie neuložim


  • kacenka7, 30. januára 2011 o 21:39
    ako sa to tu pekne rozbehlo až na tému cholesterol... kto je pestro a má veľa pohybu, tak mu taká vajíčková nátierka podľa mňa občas vôbec nezaškodí... keď človeku chutí na čo sa trýzniť nikam nevedúcimi diétami, ktoré len zhoršujú psychický stav a tým aj celkovo ničia zdravie... výsledok je potom úplne opačný
    @cristinka ja by som ti naopak odporučila dať si radšej takú nátierku ako tie údeniny... tie ti po čase spôsobia oveľa väčšie škody na zdraví


  • zmmm, 2. februára 2011 o 23:19
    ahojte, ja som tu tiež nová, zbieram recepty a rady, nepridala som ešte ani jeden recept, zato som si tu veľa dobrých receptíkov našla a aj vyskúšala. odporúčam vám prečítať si tento článok, je síce trochu dlhý, ale pravdivý » zdravie.pravda.sk/tlac.asp?r=sk-zvyziva&c=A101012_222...


  • majussa, 6. februára 2011 o 08:12
    prečítala som si ten článok a úplne so všetkým súhlasím, mám taký istý názor...ďakujem, je to tam veľmi pravdivo všetko popísané .. :)


  • cristinka, 18. februára 2011 o 00:27
    @kacenka7 aj ja si myslim, ze je lepsie dat si natierku s varenym vajickom ako nejake udeniny, no teraz najnovsie mam aj pecenovu dietu a tam teda ani tie vajicka nepasuju. Jedine surovy olivovy olej extra panensky a sem tam maslo (mi bolo povedane)... Vidim na tom dve pozitivne veci:
    1) hadam sa mi konecne podari mat vysledky v norme
    2) v lete budem v plavkach super kočka :)))


  • lucylee, 2. marca 2011 o 08:32
    včera bola na večeru, fajnotka to je :)


  • andys, 2. marca 2011 o 21:52
    @lucylee - som rada, že chutilo ;)


  • princezna01, 2. marca 2012 o 06:41
    Ahoj Andys!mas super recepty vsetky sa mi pacia urcite ich vyskusam lebo podobne jedla mam rada aj ja.Som tu nova a varit sa este zatial len ucim pomahaju mi aj fotky. :D takze dakujem za recepty



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist