Musaka - zapekané zemiaky s mletým mäskom fotorecept
Foto: danja301
Neodmysliteľnou súčasťou balkánskej kuchyne je musaka, či už grécka, turecká, alebo macedónska, ktorú ponúkam ja. Je jednoduchá, nenáročná a neskutočne chutná......
príprava
Postup
-
1
Na drobno si pokrájame cibuľku, papriku, mrkvu, pridáme okru. Zmes polejeme olejom a na miernom ohni pražíme....
-
2
Keď je zeleninová zmes opražená, pridáme na jemno pomleté hovädzie mäsko. Ak je mäsko mäkké,ochutíme soľo, čiernym mletým korením a štipkou červenej papriky. Odstavíme.
-
3
Medzitým sme si olúpali zemiaky a nakrájali na kolieska. Zmes vrstvíme do pekáča, vrstva zemiakov, mäsko so zeleninou, vrstva zemiakov.
-
4
Zalejeme vodou tak, aby bola celá zmes pokrytá vrstvou teplej prevarenej vody. Rúru sme si medzitým vyhriali na 200 st. Celzia. Pekáč prikryjeme alobalom a pomaličky pečieme, kým sa nám voda neparí, zhruba hodinku. Kontrolujeme. Keď sú zemiaky mäkké, alobal odkryjeme a necháme pobudnúť v rúre, kým nám nechytia takúto nádhernú farbu.
-
5
Pripravíme si ovčí syr, domáci chlebík a zaželáme "Dobrú chuť!"
www.sme.sk/c/3903502/dnesne-menu-okra.html...
, ale teda ked sa mi nebude chciet tak dlho s tym paprat, urcite sa vrhnem na tento tvoj recept, dik
...moju verziu ma naucila moja svokra ,je velmi jednoducha ,je to stare dedinske jedlo a podla toho ,ako sa robi a aka je nenarocna aj na suroviny vidiet, ze je to skutocne tradicny recept ... jeho vyhodou je to ,ze je skutocne velmi lahucka a na zasytenie v letnych horucavach idealna ...
ale .... nechcem chvalit svoj recept ,je to na posudenie inzch ,tvoju musaku si hned ulozim do KK a urcite vyskusam:)
...moje pozvanie na exkurziu našou záhradou platí ,tak príd a presvedč sa , že pre mňa skutočne nie je problém okru- bamiju dávať do jedál ,do ktorých patrí a už vonkoncom nie zyvádzať iných varecháčov nepravdivými informáciami:) pozvanie platí:)
aj ked to nie je musaka, ale cosi podobne :-)
'Tvojou story o okre si ma vobec nesklamala...ja ju pestujem uspesne uz niekolko rokov...az na tento rok...tie horucavy jej vobec nepasovali...inac okra sa uzitkuje len nezrela...prezreta je vhodna tak akurat na semienka...mimochodom su celkom chutne..'
...ak ju pestujes uspesne niekolko rokov ,tak vies ,ze prave horuce podnebie je to ,co co okra potrebuje:):):)
nebudem uz reagovat na ziadne tvoje dalsie komentare ,budem cakat na nejaky recept ,ktory pridas ,samozrejme s pouzitim tej tvojej slovenskej okry ,co jej nepasuju horucavy:):):)
....pripadne tu s nou riesit to ,co okra je a co nie je.. a .ked ju tam odfotim ,kazdy normalny clovek vidi ,ze to nie je paprika,preboha...:):):)
5*
okru nepestujem, tá diskusia ma zaujala, dakujem za priblíženie. dočítal som sa, že existuje viac druhov okry, má rôzne názvy a pestuje sa v tropickom a subtropickom pásme, v teplom miernom podnebí, dokonca v dažďových pralesoch v Nigérii na farmách, prakticky po celom svete.
en.wikipedia.org/wiki/Okra...