Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky fotorecept
Foto: afataga
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup a iné koreniny, viem že to nie je pravá Zobraziť celý popisTrochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup a iné koreniny, viem že to nie je pravá musaka, preto ten názov
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na masti som opražila trochu cibuľu, pridala mäso a ked sa zatiahlo, pridala som soľ, korenie a podrvené chilli
-
2
Pomiešala som a pridala nakrájanú paradajku a všetky bylinky
-
3
Trošičku som podliala vodou a zakryté dusila asi 10 min., stačí, lebo ešte pôjde do rúru, medzi tým som si trochu predvarila zemiaky, stačí 7 min., nakrájala baklažán a nechala ho nasolený vyplakať :-)
-
4
Potom som ho opláchla a pokrájala na hranoly a začínam vsrstviť: do pekáča trošku oleja, zemiaky, baklažán
-
5
a polovicu duseného mäsa
-
6
Zasa zemiaky, baklažán a mäso, posledná vrstva zemiaky, zaliala som smotanou s jedným vajcom a šup do rúry na 200° asi na 60 min
-
7
Po hodinke
-
8
A už len papkať so šalátom podľa chute
Diskusia k receptu