Musaka - zapekané zemiaky s mletým mäskom (fotorecept)

Autor receptu: danja301

Neodmysliteľnou súčasťou balkánskej kuchyne je musaka, či už grécka, turecká, alebo macedónska, ktorú ponúkam ja. Je jednoduchá, nenáročná a neskutočne chutná......

120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na drobno si pokrájame cibuľku, papriku, mrkvu, pridáme okru. Zmes polejeme olejom a na miernom ohni pražíme....
  2. Keď je zeleninová zmes opražená, pridáme na jemno pomleté hovädzie mäsko. Ak je mäsko mäkké,ochutíme soľo, čiernym mletým korením a štipkou červenej papriky. Odstavíme.
  3. Medzitým sme si olúpali zemiaky a nakrájali na kolieska. Zmes vrstvíme do pekáča, vrstva zemiakov, mäsko so zeleninou, vrstva zemiakov.
  4. Zalejeme vodou tak, aby bola celá zmes pokrytá vrstvou teplej prevarenej vody. Rúru sme si medzitým vyhriali na 200 st. Celzia. Pekáč prikryjeme alobalom a pomaličky pečieme, kým sa nám voda neparí, zhruba hodinku. Kontrolujeme. Keď sú zemiaky mäkké, alobal odkryjeme a necháme pobudnúť v rúre, kým nám nechytia takúto nádhernú farbu.
  5. Pripravíme si ovčí syr, domáci chlebík a zaželáme "Dobrú chuť!"