Mrkvová polievka s koriandrom

2010 - bez fotky2010, 15. júla 2015
Mrkvová polievka s koriandrom
Foto: 2010

Aj ked anglicka kuchyna nie je bohvie co, maju zopar receptov ktore sa nich nalepili tym ze ovladali vacsinu sveta v 19 storoci. Zobraziť celý popisAj ked anglicka kuchyna nie je bohvie co, maju zopar receptov ktore sa nich nalepili tym ze ovladali vacsinu sveta v 19 storoci. Tento je jeden z nich v ktorom citit vpliv indickej kuchyne. Klasika carrot and coriander soup.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1,2 litra
1 - 2 strúčiky
1 čl
1 ks
3 pl
1 pl




Postup

  1. 1

    Na troche oleja oprazime na drobno nakrajanu cibulu, pridame cesnak ( ja som dal viac) dame oprazit lyzicku mleteho koriandru a dobre premiesame ( ja som dal dve). Pridame nakrajanu mrkvu a trochu oprazime. ( ja som este pridal zemiak )

  2. 2

    Podlejeme zeleninovym vyvarom, ( ja som mal kuraci v mraznicke)... a varime mrkvu tak 15 minut do makka.

  3. 3

    Pridame posekanu koriandrovy vnat ( ja som dal viac, lebo ho mam rad aj ked vela ludom cudne chuti, plus som pridal pri vareni koren koriandra a vnat na silnejsiu chut.

  4. 4

    Ochutil citronovou stavou a nastruhanym muskatovym orieskom plus sol korenie. Strcil do vnutra tycovy mixer a rozmixoval. Serviroval so sladkou smotanou - kazdy podla chute. Bolo mi povedane ze to vyzera ako detska vyziva ale chuti to dobre a keby sa tam dala horcica a plus knedlik a hovadzie je to super svieckova... no co uz

Diskusia k receptu

2010
No a z detskej vyzivy zmena podla vzoru kucharskej knihy ( Fake it - osvindlovat ) pridana sosovica z konzervy, kurkuma na farbu a klobasa a jasne ze cerstve chilli


2010
Ked som pridaval tento recept tak som mal tusenie ze mrkva je nedocenenna surovina v slovenskej kuchyni. Ja nepoznam ani jeden mrkovy slovensky recept, mozno ze sa mylim? pritom je to taka lacna a dobra surovina ako tento marocky recept, mlada mrkva dusena s paradajkami s cicerom .





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia