Morčacie prsia piatich vôní fotorecept

afataga - fotkaafataga, 26. júna 2016
Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept)
Foto: afataga

Dostala som korenie piatich vôní (teda lepšie povedané, vyžobrala som si ho :-)), tak bolo treba vyskúšať, našla som na nete zopár rcp., ale Zobraziť celý popisDostala som korenie piatich vôní (teda lepšie povedané, vyžobrala som si ho :-)), tak bolo treba vyskúšať, našla som na nete zopár rcp., ale ani jeden sa mi celkom nepozdával, tak som stvorila z nich fúziu.

4
porcie
20 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 PL
2 KL
2 hrnčeky
6 ks väčšie
 podľa chuti
1 KL strúhaný čerstvý
3 strúčiky
4 ks
1/2 hrnčeka (alebo voda)
3 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    Mäso som nakrájala, posypala korením piatich vôní, pridala nakrájané chilli a 1 PL oleja, premiešala a nechala hodinu na pokoji.

    Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som si kapustu, paradajky, nastrúhala zázvor a cesnak a pripravila ostatné suroviny, lebo teraz to bude rýchlovka. Do woku som dala 2 PL oleja a mäso sprudka orestovala na dva krát, každú várku cca 1 min., aby sa mi rýchlo zatiahlo a nezačalo sa dusiť, vybrala som ho do misky.

    Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do woku som šupla cesnak a zázvor a premiešala asi 5 sek., nefotila som, aby mi neprihorelo, potom som tam rýchlo dala pokrájanú kapustu a paradajky na osminky, tiež som restovala asi 2 min.

    Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do woku som vrátila mäso, premiešala, osolila.

    Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zaliala som zálievkou pripravenou rozmiešaním sójovky a škrobu vo vode, vývar som nemala, premiešavala som najviac 2 min. a je hotovo. Ryža sa práve dovarila, dala som jazmínovú.

    Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A keď už sa tu psujeme, naša krásavica mala prvý letný deň 11 rokov...

    Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... a návštevník na levanduli.

    Morčacie prsia piatich vôní (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

katka78
Tento recept je pre mňa ako stvorený, práve rozmýšľam, čo s morčacinou. Fešanda je aká dáma :-)
klukodvody
Moc hezky a chutně udělaná variace. Koření pěti vůní mám ale používám ho málo jak víš já víc jedno druhové, ale když dělám něco na tento způsob je moc dobré. Zdravíme.
cesminaz
Super recept,urcite chuti dobre.Zaujal ma tvoj "uvod" o žobrani :-)) a tak som cakala,ze o tom v postupe prehodis este zopar slov. Psika mas krasneho :-)
sracz
... aj ja mám veľmi rád jedlá prevoňané korením, zeleninou a v Tvojom prípade @afataga šikovná, aj s mojim obľúbeným ďumbierom. S láskou pripravené a so srdcom na dlani podávané jedlo môže byť len a iba chutné! P. S.: "ja" : "Nemôže byť zlý človek, ktorý ľúbi psov"!
havino
ja som už totok korenie piatich vôni mala raz,ak nie aj 5 rokov do zadu, ale prisam vačku, ja aj zabudla, že také už existuje, ani neviem kde som ho splašila, ale také malé vrecúško to bolo a čo pamätám, že bolo veľmi chutné a aj dosť voňavé, dúfam, že si dobre pamätám, pekná fotka a ten kvietok živý zlatistý medzi muškátkami, by som brala takú odrodu, ta kvetinka je najkrajšia
zuzanka1367
Tá úvodná fotka je neskutočná, Mohla by si fotiť pre gurmánsky časopis, o chuti nepochybujem. Psia dáma vidí dnu niečo zaujímavé :) Takému pohľadu sa ťažko odoláva a oni to potvorky vedia... zas sa to zopsulo, musím aj ja suseda cvaknúť, zas narástol...
afataga
@terinka55 dakujem, pac odovzdany :-)
@katka78 fesanda dakuje za kompliment :-), morcacie sa podarilo?
@klukodvody dakujem, aj ja radsej jednodruhove, obcas urobim vynimku, hlavne pri indickych koreninach, nterufam si ich namiesat, aj toto by sa dalo, ale asi by som netrafila pomery
@cesminaz dakujeme, zobranie sa mi osvedcilo, tak som prisla aj k isotu, ale nevyzradim svoj know how :-), informacie maju dnes cenu zlata :-)
@sracz dakujem a suhlasim
@havino no veru je to vzacna odroda, pre nas najvzacnejsia :-), pre vas zas vase dve odrody :-), ja som to korenie u nas neobjavila nikde, tak nastartuj zavity, kde si ho kupila a mozno vyzradis :-)
@zuzanka dakujem, ale prehanas, a to som musela pouzit stary fotak, lebo novsi sa vybral do hor, tvoje fotky su casaku, nie moje. Psia dama videla, ako jej chysta psia "torta", t.j. par kuskov suroveho masa :-), cvakni suseda, potesis, ved vies
klukodvody
@Afataga vynikající koření pěti vůní mají na " Koření od Antonína.cz" Pokud nakupuji koření tak tam, je to osvědčená firma a teď jsem koukal mají ho za 36.-Kč a je tam napsané i složení. Oni nedodávají do obchodů a už vůbec ne do supermarketů a mají dlouhou tradici. Je prohlížet jejich nabídku je požitek. Tak to zkus a zdravíme.
junior
Parádny recept, milá krásavica, ako celok aj s levandulou to nemá chybu.
haji
Afi, hned bych si dala říct, fota nádherná, kombinace fajnová! Ať jsem jedlík, nejkrásnější je ta pózérka mezi muškáty! Přeji krásný večer!
frezia68
Zaujala ma veľmi pekná fotka,hoci prsia veľmi nemusím a to korenie tiež nemám,ale obed vyzerá veľmi chutne.Si šikulka,čilli je OK,ale mne chýba pažitka,alebo petržlen z Tvojich byliniek na ryži.Ten návštevník na levanduli a dôstojná krásavica nemajú chybu :-).
afataga
@junior dakujem za odborny posudok :-), napis mi do mailu, ako sa ma ..... ved vies kto, mail mam v profile
@haji dakujem, uplne suhlasim :-)
@frezia68 dakujem, takto upravene prsia nie su suche a su hned hotove, nase bylinky sa mi k tomu nehodia a jazminova ryza ma svoju krasnu chut a vonu, to by som len pokazila, psie oci su psie oci, nicim nenahradis :-), iba ak by dvoma psami :-)
1x haji
frezia68
Máš pravdu,@Afataga ,jazmínová ryža nepotrebuje inú vôňu byliniek,musím čítať recepty pozornejšie,už je v KK :-).
klukodvody
No moje žena sice neříká že má vždy pravdu, ale začne se usmívat tak nějak jinak a já to řeknu za ní. Už nemusíme moc povídat, protože už víme co a nebo na co ten druhý myslí. No a není to krása? Řekněte.
tiginko
môže byť, ako vždy tvoj recept, teda okrem tých chápadiel, čo sa zvyknú kŕčovite držať taniera :-) Ten krásny obraz z bodu 6 máš zavesený v obývačke? Skvelý autor... Toť nedávno som počula hovoriť jedného pána: "Ja si so ženou často vymieňam názory: prídem so svojím a odídem s jej..." :-)
katka78
@Afataga (27.6.2016 11:18) podarilo sa na jedničku s hviezdičkou, ďakujem ti pekne za recept :-) Držala som sa ho, kým neprišlo na kapustu - takú mrchavú som kúpila, že sa nedala použiť. Rozmýšľala som čím to zachrániť, v chladničke bola žltá a zelená paprika, tak som ich nakrájala a výborné bolo. Určite nerobím poslednýkrát, takže nabudúce bude snáď aj tá kapusta :-) Ešte raz vďaka, maj sa pekne!


1x haji
afataga
@tiginko dakujem, o tom obraze budem uvazovat :-), ten vtip poznam, alebo zeby to nebol vtip? :-)
@katka78 tesim sa, ze chutilo a ze si aj foto pridala, tanier si ukradla niekde na zamku vsak? :-), jasne, ze aj paprika moze byt, len uz to ma potom trochu inu chut, ta kapusta je skor neutralna, vlastne len taka objemova priprava :-), rcp je variabilny, daj si co mas rada, alebo co ma rada tvoja chladnicka
katka78
@Afataga (30.6.2016 10:26) haha :-) Tieto taniere mi dala svokra.. hmm, žeby ich ona ukradla na zámku? :-) Nie je to práve môj štýl, mám rada jednoduchosť, úplne obyčajné veci, ale sem-tam ich prevetrám, nech nezaháľajú v kredenci :-)
PS: kto by potreboval a pohybuje sa v BA, korenie piatich vôní majú napr. v potravinách Marks & Spencer. Dá sa tiež urobiť doma. Moje má zloženie: badyán, škorica, fenikel, čierne korenie, klinčeky.
kecemis
Dobra a rychla dobrota. Vidno aj na krasavici, zatial za sklom, aby potlacila vonu siriacu sa k nej.
cyrinise
vyzera to zaujimavo. skusim, zatial ukladam. 5* Krasny havinko. <3 Aj kvietocky.
frezia
Velmi dobre si to pokombinovala. Tvoju pochutku coskoro vyskusam. 5*
afataga
@kecemis dakujem, neboj sa o nasu psicu, dostala kostovku este pred korenenim a vobec sa nestazovala :-)
@cyrinise dakujem, budem rada, ak skusis a bude chutit
@frezia dakujem, daj potom vediet ci ste prezili :-)
katka78
Minulý týždeň som zopakovala, tentoraz už s kapustou ako recept káže. Ja si nepomôžem, mne tieto "číny" proste chutia. Fotka len taká tmavšia hrncová, varila/fotila som večer :-) Ešte raz vďaka, maj pekný deň @afi ! :-)


afataga
@Katka78 (2.8.2016 13:57)

aha ho, ake pekne privitanie po dovolenke :-), dakujem, som rada, ze chuti, aj ja mam rada taketo kombinacie a je to aj rychlovka
mariamka
sprvu som pochybovala, ci suseda pecie medovniky :)) kapustu som robila zvlast, a teda kuracie stehna, 24h marinovane, troska ich bolo treba "doladit", osadka chvali, ina, nova chut, korenia je dost /vcera z jarmoku/ bude repriza


afataga
@Mariamka (16.10.2016 15:52)

:-), ze medovniky :-), ale ano, su tam aj korenia, co idu do medovnikov, som rada, ze ste si pochutili, aj ked uznavam, ze nie kazdemu toto korenie sadne do poharikov (chutovych)