Morčacie guľky

Morčacie guľky v paradajkovej omáčke

Autor receptu: helena10

Veľmi chutný náš dnešný obed.

Postup

  1. Zmiešam spolu všetky ingrediencie na morčacie guľky – mleté morčacie mäso, vajce, na drobno narezaný cesnak, narezanú zelenú vňať cibuľky. Množstvo soli, korenín, zeleniny dávam podľa vlastnej chuti. Ryžu pridávam umytú, osušenú ale nevarenú. Trochu zahusťujem iba strúhankou.
  2. Zo zmesi vytvarujem stredne veľké guľky. Poukladám ich na tanier, ktorý som posypala trochou strúhanky. Odložím do chladničky.
  3. Na omáčku si spravím najprv zápražku z oleja a múky. Pridám do nej hustý paradajkový pretlak a trochu ho opražím. Zalejem studenou vodou asi 1,5 l a za stáleho miešania prevarím.
  4. Nechám variť na miernom ohni a vkladám morčacie guľky a malý kúsok zelenej pariky. Pridávam soľ, bobkový list, čierne korenia, nové korenie, škoricový cukor a varím cca 20-25 minút. Občas opatrne premiešam.
  5. Detskú krupicu vymiešam vo vode a prilievam do omáčky na zahustenie. Tiež trochu osladím cukrom – ako máme radi. Varím, kým nie sú guľky uvarené. Ochutnám, dochutím ešte podľa potreby a nakoniec zjemním lyžicou masla.
  6. Dnes bola príloha podľa želania - varené zemiaky, parená knedľa.