Moravské koláče

Moravské koláče
redakciaRedakcia, Bratislava, recept pridal: 8. júla 2009 23:26Ďalšie jeho recepty

Suroviny

90
minút
príprava
12
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto.

2

Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.

3

Z vykysnutého cesta urobíme guľky, dáme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu kysnúť. V strede každej guľky urobíme jamku, okraje potrieme žĺtkom a do jamky dáme náplň (tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, a džem).

4

Posypeme posýpkou a pri teplote 200 - 220 stupňov upečieme (asi 12 minút). Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    katkal, 17. apríla 2010 o 11:39
    v surovinach chyba tvaroh a navyse nie je jasne, co s vanilkovym cukrom a citronovou korou.


  • Vymazať

    redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 18. apríla 2010 o 13:19
    Recept sme opravili, už je v poriadku. Vďaka za upozornenie.


  • Vymazať

    brisid, 20. februára 2011 o 18:04
    moravské koláče som piekla prvýkrát a musím povedať, že vyzerajú úžasne :)
    aj by som pridala fotku, len neviem ako :(


  • Vymazať

    sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 20. februára 2011 o 18:44
    Pošli ju do redakcie, mi ju pridáme do komentára.


  • Vymazať

    nataluka, 27. februára 2011 o 19:15
    Hádam. ..my ju pridáme do komentára.


  • Vymazať

    sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. februára 2011 o 19:51
    Pekná hrúbka... Pardón.


  • Vymazať

    mikat, 18. novembra 2011 o 22:02
    Zo všetkých receptov na moravské koláče som si vybrala nakoniec tento a neľutujem :) Sú fantastické, mňam!


  • Vymazať

    matasu76, 23. novembra 2011 o 17:57
    Dobry den,dakujem za super recept. Robila som ich po prvy krat vcera,hned sa spapali,zajtra robim druhu davku.
    Dakujem pekne.
    Mata


  • Vymazať

    scotland, 23. novembra 2011 o 18:52
    vyzerajú super vyskušam............


  • Vymazať

    modrykamen, 13. decembra 2011 o 07:51
    Matasu76, a jednu dávku pre mňa.


  • Vymazať

    dorenika, 2. januára 2013 o 11:36
    tiez som si vybrala tento recept tak som zvedava ako dopadnu:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist