Moravské koláče

redakciaRedakcia, Bratislava, 8. júla 2009 23:26
Ďalšie jeho recepty »

Moravské koláče
90 min
príprava
12 min
na 200 °C

Suroviny

500 g
30 g
120 g
100 g
2 ks
300 ml
Plnky:
200 g
250 g
1 ks
Posýpka:
40 g
50 g
30 g

Postup prípravy

  1. 1

    Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.

  3. 3

    Z vykysnutého cesta urobíme guľky, dáme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu kysnúť. V strede každej guľky urobíme jamku, okraje potrieme žĺtkom a do jamky dáme náplň (tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, a džem).

  4. 4

    Posypeme posýpkou a pri teplote 200 - 220 stupňov upečieme (asi 12 minút). Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist