Moravské koláče

Moravské koláče
redakciaRedakcia, recept pridal: 8. júla 2009 23:26Ďalšie jeho recepty

Suroviny

90
minút
príprava
12
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto.

2

Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.

3

Z vykysnutého cesta urobíme guľky, dáme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu kysnúť. V strede každej guľky urobíme jamku, okraje potrieme žĺtkom a do jamky dáme náplň (tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, a džem).

4

Posypeme posýpkou a pri teplote 200 - 220 stupňov upečieme (asi 12 minút). Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist