Moravské koláče

Autor receptu: redakcia

90 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto.
  2. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  3. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, dáme na vymastený plech a necháme ešte chvíľu kysnúť. V strede každej guľky urobíme jamku, okraje potrieme žĺtkom a do jamky dáme náplň (tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, a džem).
  4. Posypeme posýpkou a pri teplote 200 - 220 stupňov upečieme (asi 12 minút). Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.