Moravské koláče
Autor receptu: redakcia
90 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup- Z časti vlažného mlieka,
kryštálového cukru a
droždia pripravíme kvások.
Do misky preosejeme
múku, pridáme cukor, zmäknutý
tuk, žĺtky a soľ. Pridáme
kvások, mlieko a vypracujeme
hladké cesto.
- Poprášime
ho múkou, prikryjeme utierkou
a na teplom mieste necháme
vykysnúť.
- Z vykysnutého cesta
urobíme guľky, dáme
na vymastený plech a
necháme ešte chvíľu kysnúť.
V strede každej guľky urobíme
jamku, okraje potrieme
žĺtkom a do jamky dáme náplň
(tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou, a džem).
- Posypeme
posýpkou a pri teplote
200 - 220 stupňov upečieme
(asi 12 minút). Po vychladnutí
posypeme práškovým cukrom.
|