Kurací kebab

Môj domáci kurací kebab/gyros

Autor receptu: ferno

2
porcie

Postup

  1. Kuracie prsia som si nakrájal na tenké plátky. Dal som ich marinovať zamiešané s korením a olejom. Dá sa kúpiť a použiť aj hotová gyros marináda.
  2. Mäso som potom opiekol na panvici na troche oleja. Keď bolo mäso opečené, pridal som kyslú smotanu, čím som si vlastne spravil prvú omáčku.
  3. Mäso som preložil na zohriatu tortillu. Na ňu som pridal na pásiky nakrájanú cibuľu, kapustu, ľadový šalát, paradajku a polial dresingom. Tortillu už ostáva len stočiť do kebabu a zjesť.
  4. Pri dresingu môžete majonézu zameniť za jogurt, či kyslú smotanu, srirachu za paradajkový pretlak, či kečup, alebo dáku inú štipľavú omáčku.