Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept)

Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept)
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 16. januára 2012 9:35Ďalšie jeho recepty

Toto jedlo som dávno nevarila. Tak som sa rozhodla ho uvariť a ponúknuť aj vám.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Bravčové pliecko som pomlela. Syr eidam nahrubo nastrúham k mäsu.Osolím ,okorením, pridám rozotretý cesnak. K zmesi pridám jedno vajíčko a v mlieku namočený rohlík.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 1

2

Rohlík nakrájam a pokvapkám teplým mliekom.Pridám k mäsu. Všetko dobre premiešam , nechám aspoň hodinu odstáť v chladničke.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravím si do taniera strúhanku. Vyformované malé rezne v nej obalím a vypražím na oleji. Vysmažené ich dám okvapkať na servítku. Podávam so zemiakovou kašou a cviklou.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • anina43, 16. januára 2012 o 11:37
    mletý rezeň občas robievam, môže byť aj bez cesnaku a bez rožkov, len s pridaním mlieka, mäso dobre zamiesiť a nechať stáť aj od večera do rána v chlade, v tom pripade sa chuťou podobá na riadny rezeň. Tvoj recept pripomína skôr faščírku, ale aj tak je super


  • hviezdickaz, 16. januára 2012 o 11:39
    Mnaaam,aj ja takto robievam,narobila si mi riadne chute :-)


  • bozulka, 16. januára 2012 o 12:55
    Toto bolo časté jedlo keď u mäsiara visel iba bôčik...Pomletý 1/2kg,20dk,strúhaný syr,vajíčko korenie,podľa potreby dosoliť,trošku červenej mletej papriky,na obalenie múka alebo strúhanka.A bol výborný obed,len nie príliš zdravý.Nahrádzala som zeleninou...


  • kimlo, 16. januára 2012 o 15:34
    super jedlo!


  • tetuska, 16. januára 2012 o 18:31
    robievam občas, je to výborné a ešte zeleninový šalátik...


  • alexdidi, 16. januára 2012 o 19:09
    Občas tiež robím už asi 40 rokov tak,ako @anina43 ,ale aj viac mäsa a mlieka.Je to fajn jedlo.


  • garanco, 17. januára 2012 o 10:22
    Naozaj dobré jedlo. Minulý týždeň som robila takto: rezne som obalila v strúhanke, potom v rozšľahanom bielku a krátko opražila na tuku. Potom som ich preložila do panvice z pripravenou šťavou a dusila asi 30 minút, neboli také mastné a boli dobre šťavnaté.


  • babkamt, 17. januára 2012 o 11:50
    anina43, zvyčajne ani ja nedávam rohlíky. No pred obedom mi prišla návšteva a bolo by mi trápne , aby sme my obedovali a návštevu neponúkli.Pre nás dvoch by bolo dosť , no pre štyroch asi málo. Tak som sa vynašla a pridala aj jeden rohlík. Návšteva bola spokojná a ja som takto zachránila aj náš obed.Niekedy treba vedieť aj improvizovať v kuchyni.


  • zdezda, 17. januára 2012 o 20:09
    Je to mňamka aj u nás, KUK » varecha.pravda.sk/recepty/rezen-z-pomleteho-masa-fotorece...


  • modrykamen, 8. mája 2012 o 07:37
    Ja radšej mletý rezeň alebo fašírku, ako klasický. Akurát mám radšej s viacej rožkami, nie sú tak ťažké na žalúdok.


  • babkamt, 8. mája 2012 o 09:49
    @modrykamen skúšala si pridať do mletého mäsa tvaroh?


  • sara50, 23. júna 2012 o 09:41
    Ja mleté rezne obaľujem v trojobale, inak mi to pripomína skôr fašírky. Tiež pridávam rožok, lebo potom nie sú rezne také hutné, ale skôr nadýchané.


  • concord, 15. januára 2013 o 18:14
    Bozulka, ty si z Poľska? Mám 64 rokov a nepamätám si žeby u mäsiara visel len bôčik. Poľsko spomínam preto lebo za komunistov tam viseli len holé háky a predávali rybacie konzervy.


  • babkamt, 16. januára 2013 o 06:36
    @concord za komunistov sa nedalo tal ľahko cestovať ako dnes. Kto nemal známosti , nedostal víza . Buď sedel doma , alebo išiel do krajiny našich priateľov.Preto sme chodili , kým boli deti malé , do Bulharska. Išli sme letecky alebo autom. Hoci som mala rumunské peniaze , skoro všetky som ich priniesla domov. Niečo sa minulo na benzín a zvyšok som niesla domov. Videla som ako pred obchodom sedia ľudia na malých stoličkách a čakajú , kým im privezú mäso. Na vlastné oči som videla ako mäsiar sekal mäso doradu . Nikoho sa nepýtal aké mäso chce. Vedľa chlebíka bol petrolej . Celý obchod s potravinami od neho smrdel. Dnes si to veru ani nevieme predstaviť. No vtedy to bola realita.


  • babkamt, 16. januára 2013 o 06:37
    Oprava nie tal ale tak.


  • safira85, 21. apríla 2013 o 10:14
    vyborne chvalim:))len som tam nedala cesnak ani rozok podla anina43 a mala pravdu boli ako ozajstne rezne:))robila som potom aj s cesnakom a rozkom a chvaalim tiez vyborne len trosku ina chut ako na fasirku..mnam mnam:)))


  • dellawar, 16. januára 2015 o 17:20
    Dobré aj bez rožka.


  • babkamt, 17. januára 2015 o 16:08
    @dellawar áno, je to dobré aj bez rožka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist