Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept)

Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept)
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 16. januára 2012 9:35Ďalšie jeho recepty

Toto jedlo som dávno nevarila. Tak som sa rozhodla ho uvariť a ponúknuť aj vám.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Bravčové pliecko som pomlela. Syr eidam nahrubo nastrúham k mäsu.Osolím ,okorením, pridám rozotretý cesnak. K zmesi pridám jedno vajíčko a v mlieku namočený rohlík.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 1

2

Rohlík nakrájam a pokvapkám teplým mliekom.Pridám k mäsu. Všetko dobre premiešam , nechám aspoň hodinu odstáť v chladničke.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravím si do taniera strúhanku. Vyformované malé rezne v nej obalím a vypražím na oleji. Vysmažené ich dám okvapkať na servítku. Podávam so zemiakovou kašou a cviklou.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • anina43, 16. januára 2012 o 11:37
    mletý rezeň občas robievam, môže byť aj bez cesnaku a bez rožkov, len s pridaním mlieka, mäso dobre zamiesiť a nechať stáť aj od večera do rána v chlade, v tom pripade sa chuťou podobá na riadny rezeň. Tvoj recept pripomína skôr faščírku, ale aj tak je super


  • hviezdickaz, 16. januára 2012 o 11:39
    Mnaaam,aj ja takto robievam,narobila si mi riadne chute :-)


  • bozulka, 16. januára 2012 o 12:55
    Toto bolo časté jedlo keď u mäsiara visel iba bôčik...Pomletý 1/2kg,20dk,strúhaný syr,vajíčko korenie,podľa potreby dosoliť,trošku červenej mletej papriky,na obalenie múka alebo strúhanka.A bol výborný obed,len nie príliš zdravý.Nahrádzala som zeleninou...


  • kimlo, 16. januára 2012 o 15:34
    super jedlo!


  • tetuska, 16. januára 2012 o 18:31
    robievam občas, je to výborné a ešte zeleninový šalátik...


  • alexdidi, 16. januára 2012 o 19:09
    Občas tiež robím už asi 40 rokov tak,ako @anina43 ,ale aj viac mäsa a mlieka.Je to fajn jedlo.


  • garanco, 17. januára 2012 o 10:22
    Naozaj dobré jedlo. Minulý týždeň som robila takto: rezne som obalila v strúhanke, potom v rozšľahanom bielku a krátko opražila na tuku. Potom som ich preložila do panvice z pripravenou šťavou a dusila asi 30 minút, neboli také mastné a boli dobre šťavnaté.


  • babkamt, 17. januára 2012 o 11:50
    anina43, zvyčajne ani ja nedávam rohlíky. No pred obedom mi prišla návšteva a bolo by mi trápne , aby sme my obedovali a návštevu neponúkli.Pre nás dvoch by bolo dosť , no pre štyroch asi málo. Tak som sa vynašla a pridala aj jeden rohlík. Návšteva bola spokojná a ja som takto zachránila aj náš obed.Niekedy treba vedieť aj improvizovať v kuchyni.


  • zdezda, 17. januára 2012 o 20:09
    Je to mňamka aj u nás, KUK » varecha.pravda.sk/recepty/rezen-z-pomleteho-masa-fotorece...


  • modrykamen, 8. mája 2012 o 07:37
    Ja radšej mletý rezeň alebo fašírku, ako klasický. Akurát mám radšej s viacej rožkami, nie sú tak ťažké na žalúdok.


  • babkamt, 8. mája 2012 o 09:49
    @modrykamen skúšala si pridať do mletého mäsa tvaroh?


  • sara50, 23. júna 2012 o 09:41
    Ja mleté rezne obaľujem v trojobale, inak mi to pripomína skôr fašírky. Tiež pridávam rožok, lebo potom nie sú rezne také hutné, ale skôr nadýchané.


  • concord, 15. januára 2013 o 18:14
    Bozulka, ty si z Poľska? Mám 64 rokov a nepamätám si žeby u mäsiara visel len bôčik. Poľsko spomínam preto lebo za komunistov tam viseli len holé háky a predávali rybacie konzervy.


  • babkamt, 16. januára 2013 o 06:36
    @concord za komunistov sa nedalo tal ľahko cestovať ako dnes. Kto nemal známosti , nedostal víza . Buď sedel doma , alebo išiel do krajiny našich priateľov.Preto sme chodili , kým boli deti malé , do Bulharska. Išli sme letecky alebo autom. Hoci som mala rumunské peniaze , skoro všetky som ich priniesla domov. Niečo sa minulo na benzín a zvyšok som niesla domov. Videla som ako pred obchodom sedia ľudia na malých stoličkách a čakajú , kým im privezú mäso. Na vlastné oči som videla ako mäsiar sekal mäso doradu . Nikoho sa nepýtal aké mäso chce. Vedľa chlebíka bol petrolej . Celý obchod s potravinami od neho smrdel. Dnes si to veru ani nevieme predstaviť. No vtedy to bola realita.


  • babkamt, 16. januára 2013 o 06:37
    Oprava nie tal ale tak.


  • safira85, 21. apríla 2013 o 10:14
    vyborne chvalim:))len som tam nedala cesnak ani rozok podla anina43 a mala pravdu boli ako ozajstne rezne:))robila som potom aj s cesnakom a rozkom a chvaalim tiez vyborne len trosku ina chut ako na fasirku..mnam mnam:)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist