Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept)

Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept)
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 16. januára 2012 9:35Ďalšie jeho recepty

Toto jedlo som dávno nevarila. Tak som sa rozhodla ho uvariť a ponúknuť aj vám.

Suroviny


Postup prípravy receptu

Bravčové pliecko som pomlela. Syr eidam nahrubo nastrúham k mäsu.Osolím ,okorením, pridám rozotretý cesnak. K zmesi pridám jedno vajíčko a v mlieku namočený rohlík.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 1

Rohlík nakrájam a pokvapkám teplým mliekom.Pridám k mäsu. Všetko dobre premiešam , nechám aspoň hodinu odstáť v chladničke.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 2

Pripravím si do taniera strúhanku. Vyformované malé rezne v nej obalím a vypražím na oleji. Vysmažené ich dám okvapkať na servítku. Podávam so zemiakovou kašou a cviklou.
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • anina43, 16. januára 2012 o 11:37
    mletý rezeň občas robievam, môže byť aj bez cesnaku a bez rožkov, len s pridaním mlieka, mäso dobre zamiesiť a nechať stáť aj od večera do rána v chlade, v tom pripade sa chuťou podobá na riadny rezeň. Tvoj recept pripomína skôr faščírku, ale aj tak je super


  • hviezdickaz, 16. januára 2012 o 11:39
    Mnaaam,aj ja takto robievam,narobila si mi riadne chute :-)


  • bozulka, 16. januára 2012 o 12:55
    Toto bolo časté jedlo keď u mäsiara visel iba bôčik...Pomletý 1/2kg,20dk,strúhaný syr,vajíčko korenie,podľa potreby dosoliť,trošku červenej mletej papriky,na obalenie múka alebo strúhanka.A bol výborný obed,len nie príliš zdravý.Nahrádzala som zeleninou...


  • kimlo, 16. januára 2012 o 15:34
    super jedlo!


  • tetuska, 16. januára 2012 o 18:31
    robievam občas, je to výborné a ešte zeleninový šalátik...


  • alexdidi, 16. januára 2012 o 19:09
    Občas tiež robím už asi 40 rokov tak,ako @anina43 ,ale aj viac mäsa a mlieka.Je to fajn jedlo.


  • garanco, 17. januára 2012 o 10:22
    Naozaj dobré jedlo. Minulý týždeň som robila takto: rezne som obalila v strúhanke, potom v rozšľahanom bielku a krátko opražila na tuku. Potom som ich preložila do panvice z pripravenou šťavou a dusila asi 30 minút, neboli také mastné a boli dobre šťavnaté.


  • babkamt, 17. januára 2012 o 11:50
    anina43, zvyčajne ani ja nedávam rohlíky. No pred obedom mi prišla návšteva a bolo by mi trápne , aby sme my obedovali a návštevu neponúkli.Pre nás dvoch by bolo dosť , no pre štyroch asi málo. Tak som sa vynašla a pridala aj jeden rohlík. Návšteva bola spokojná a ja som takto zachránila aj náš obed.Niekedy treba vedieť aj improvizovať v kuchyni.


  • zdezda, 17. januára 2012 o 20:09
    Je to mňamka aj u nás, KUK » varecha.pravda.sk/recepty/rezen-z-pomleteho-masa-fotorece...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • modrykamen, 8. mája 2012 o 07:37
    Ja radšej mletý rezeň alebo fašírku, ako klasický. Akurát mám radšej s viacej rožkami, nie sú tak ťažké na žalúdok.


  • babkamt, 8. mája 2012 o 09:49
    @modrykamen skúšala si pridať do mletého mäsa tvaroh?


  • sara50, 23. júna 2012 o 09:41
    Ja mleté rezne obaľujem v trojobale, inak mi to pripomína skôr fašírky. Tiež pridávam rožok, lebo potom nie sú rezne také hutné, ale skôr nadýchané.


  • concord, 15. januára 2013 o 18:14
    Bozulka, ty si z Poľska? Mám 64 rokov a nepamätám si žeby u mäsiara visel len bôčik. Poľsko spomínam preto lebo za komunistov tam viseli len holé háky a predávali rybacie konzervy.


  • babkamt, 16. januára 2013 o 06:36
    @concord za komunistov sa nedalo tal ľahko cestovať ako dnes. Kto nemal známosti , nedostal víza . Buď sedel doma , alebo išiel do krajiny našich priateľov.Preto sme chodili , kým boli deti malé , do Bulharska. Išli sme letecky alebo autom. Hoci som mala rumunské peniaze , skoro všetky som ich priniesla domov. Niečo sa minulo na benzín a zvyšok som niesla domov. Videla som ako pred obchodom sedia ľudia na malých stoličkách a čakajú , kým im privezú mäso. Na vlastné oči som videla ako mäsiar sekal mäso doradu . Nikoho sa nepýtal aké mäso chce. Vedľa chlebíka bol petrolej . Celý obchod s potravinami od neho smrdel. Dnes si to veru ani nevieme predstaviť. No vtedy to bola realita.


  • babkamt, 16. januára 2013 o 06:37
    Oprava nie tal ale tak.


  • safira85, 21. apríla 2013 o 10:14
    vyborne chvalim:))len som tam nedala cesnak ani rozok podla anina43 a mala pravdu boli ako ozajstne rezne:))robila som potom aj s cesnakom a rozkom a chvaalim tiez vyborne len trosku ina chut ako na fasirku..mnam mnam:)))



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist