Miniquiche

sandriw - fotkasandriw, 25. apríla 2014
Miniquiche
Foto: sandriw

Toto je prvý quiche, o ktorý som sa pokúsila a vyšiel naozaj vynikajúco. Miesto toho však, aby som spravila jeden veľký, jednotlivé porcie som Zobraziť celý popisToto je prvý quiche, o ktorý som sa pokúsila a vyšiel naozaj vynikajúco. Miesto toho však, aby som spravila jeden veľký, jednotlivé porcie som upiekla v samostatných zapekacích miskách :) Viac na: https://www.facebook.com/whiskitmixit

5
porcií
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 a 3/4 šálky
200 g
6 PL ľadová
 štipka
Plnka:
 zvyšky z vareného alebo pečeného
250 g
2 tégliky




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto. Do múky si nasypeme nadrobno nakrájané maslo priamo z chladničky, pridáme ľadovú vodu a osolíme. Cesto opatrne vymiesime. Snažíme sa pracovať čo najrýchlejšie a udržiavať cesto čo najchladnejšie, aby sme ho potom nemali tvrdé. Vymiesené cesto si rozdelíme na jednotlivé porcie a každú osobitne vyvaľkáme. Vložíme do zapekacích misiek a popritláčame ku dnu a stenám. Okraje si zrežeme, avšak necháme trochu pretŕčať, pretože sa cesto počas pečenia trochu scvrkne. Dno popicháme vidličkou, aby sa počas pečenia nenadulo a vložíme do chladničky ešte na 15 min vychladiť. Potom ho vyberieme a vložíme ho do vyhriatej rúry na 200°C na 15 min predpiecť.

  2. 2

    Medzi tým si pripravíme plnku. Karfiol si sparíme vo vriacej vode (cca 4 min). Pór si nakrájame na krúžky a rozoberieme ich. Fetu aj kuracie mäso si rozdrobíme na menšie kúsky. V miske si zmiešame créme fraiche so šľahačkou, nastrúhame do toho muškátový oriešok, okoreníme a osolíme. Pridáme nastrúhaný syr. Všetko zmiešame. Predpečené cesto si vyberieme z rúry, rozdelíme naň zeleninu, fetu a mäso. Celé zalejeme pripravenou šľahačkovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 30 – 45 min do zlatohneda.

  3. 3

    Ako prílohu podávame šalát a nastrúhanú cviklu pokvapkanú citrónovou šťavou. Množstvo cesta by malo vystačiť tak na 5 okrúhlych zapekacích misiek s priemerom cca 11 cm a výškou 5 cm.

  4. 4

    Créme fraiche chutí ako veľmi jemné nátierkové maslo aj konzistencia je trocha redšia, preto ak ho nezoženiete, môžete použiť aj nátiekové maslo rozmiešané s trochou mlieka. Ďalším variantom je kyslá smotana plus vajíčka. So solením šľahačkovej zmesi opatrne, pretože obsahuje strúhaný syr, ktorý je slaný a aj feta v plnke je slaná.

Diskusia k receptu

sandriw
Ďakujem všetkým za milé a pozitívne ohlasy :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia