Minestrone z Kysúc (fotorecept)

Autor receptu: rain333

Minestrone je síce talianska polievočka, ale ja som z kysúc a varím ju z "našej" zeleninky. Tí čo obľubujú zeleninové polievky si túto skvelú chuť určite zamilujú :)

Suroviny

Postup

  1. Ak nemáte niektorý druh zeleniny pokojne ho vynechajte, prípadne použite mrazenú, ja som nemala paradajky tak som použila z konzervy. Zeleninu očistím, cibuľu nasekám na kocky.
  2. Zeleninu si nakrájam na hranolky ( je na vás aké tvary to budú), s výnimkou jednej mrkvy a cesnaku - tie nastrúham, mrkvičku nahrubo a cesnak najemno.
  3. Petržlenovú vňať zviažem kuchynským motúzikom aby sa nerozpadla - nemáme varenú príliš radi...
  4. cibuľu orestujem na olivovom oleji,
  5. po chvíli pridám zeleninu a spolu opekám
  6. teraz pridám pokrájané zemiaky a podlejem vodou
  7. ak máte čerstvé paradajky tak spariť, ošúpať a pokrájať, ja som tie z konzervy len nakrájala a šupla do hrnca
  8. pridám ešte pretlak prípadne dva, povarím, osolím, okorením korením a bylinkami, tentoraz sušenými a po uvarení a odstavení okyslím citrónovou šťavou, prípadne vylepším lyžicou kryštálového cukru. Polievka má príjemne kyslú chuť a zjete v nej všetku zeleninu aj tú ktorú inokedy " nemáte radi". Ešte vylepším strúhaným syrom. Dobrú chuť :)