Minestrone - typická talianska polievka

Autor receptu: semiramis

Príprava je o niečo zložitejšia, ale výsledok určite stojí za to.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie si nakrájame na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olivový olej. Pridáme pancettu, cibuľu, cesnak a za občasného miešania pražíme 5 minút.
  2. Vmiešame mrkvu a zeler a dusíme 5 minút, respektíve kým zelenina nezmäkne.
  3. Scedíe fazuľu, ktorú sme deň vopred namočili do vody a pridáme do hrnca spolu s paradajkami z konzervy aj so šťavou. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 1 hodinu.
  4. Pridáme zemiaky, vývar zakryjeme a varíme 15 minút. Do polievky vložíme cestoviny, zelenú fazuľku, hrášok a petržlenovú vňať. Varíme ďalších 15 minút alebo kým zelenina nezmäkne. Ochutíme soľou a korením. Podávame v zohriatych tanieroch, posypané čerstvo nastrúhaným parmezánom.