Millefeuille z kokosovej pannacotty

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Millefeuille z kokosovej pannacotty
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po tomto dezerte.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 ml
380 ml
70 g
50 g
5 g
50 g
100 g
160 g
50 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Kokosové mlieko povaríme so 150 ml smotany, cukrom a kokosom. Kokos scedíme a odložíme. Želatínu namočíme a zamiešame do prevarenej smotany. Necháme vychladnúť a zľahka primiešame zvyšnú smotanu, ktorú sme vyšľahali. Nalejeme do formy, nechámestuhnúť a krájame na plátky.

  2. 2

    Flomix zmiešame s mandľami a nasypeme do trojuholníkových formičiek položených na papieri na pečenie. Upečieme a necháme vychladnúť. Z cukru a vody pripravíme hustý sirup, do ktorého pridáme mätu a necháme vylúhovať. Rozmixujeme a precedíme. Do studeného mätového sirupu pridáme na jemno nasekanú čerstvou mätu.

  3. 3

    Z polovice cukru a trošky vody pripravíme hustý sirup, do ktorého pridáme lesné ovocie a pomaly varíme, až sa z ovocia stane hustá zmes. Druhú časť cukru povaríme so šťavou z lesného ovocia a maraschina. Do hustej šťavy pridáme lesné ovocie a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

mamimna
Recept vyzerá dobre, len netuším, čo je to flomix.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia