Millefeuille z kokosovej pannacotty

Autor receptu: redakcia

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po tomto dezerte.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kokosové mlieko povaríme so 150 ml smotany, cukrom a kokosom. Kokos scedíme a odložíme. Želatínu namočíme a zamiešame do prevarenej smotany. Necháme vychladnúť a zľahka primiešame zvyšnú smotanu, ktorú sme vyšľahali. Nalejeme do formy, nechámestuhnúť a krájame na plátky.
  2. Flomix zmiešame s mandľami a nasypeme do trojuholníkových formičiek položených na papieri na pečenie. Upečieme a necháme vychladnúť. Z cukru a vody pripravíme hustý sirup, do ktorého pridáme mätu a necháme vylúhovať. Rozmixujeme a precedíme. Do studeného mätového sirupu pridáme na jemno nasekanú čerstvou mätu.
  3. Z polovice cukru a trošky vody pripravíme hustý sirup, do ktorého pridáme lesné ovocie a pomaly varíme, až sa z ovocia stane hustá zmes. Druhú časť cukru povaríme so šťavou z lesného ovocia a maraschina. Do hustej šťavy pridáme lesné ovocie a necháme vychladnúť.