Meteník fotorecept

Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 1. augusta 2013
Meteník (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

700 g surová
500 g
1 ČL
1 bal.
100 ml
100 ml
500 ml
Na vrch meteníka:
250 g
4 strúčiky
1 ČL




Postup

  1. 1


    Múku, kyslú kapustu, prášok do pečiva, olej a soľ dobre premiešame. Pridáme pol litra mlieka a ešte raz dobre premiešame. Položíme na plech, ktorý sme vymastili polovicou bravčovej masti. Zvyšnou masťou potrieme cesto a popicháme vidličkou, aby masť vsiakla.

  2. 2


    Pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút pri 150 stupňoch (teplovzdušná rúra). Po 25 minútach pečenia navrch meteníka poukladáme pásiky prerastenej slaninky a opäť popicháme vidličkou a dopečieme.

  3. 3


    Po upečení podľa chuti potrieme cesnakom, ktorý sme roztlačili a zmiešali s olejom.

Diskusia k receptu

zinnajdha
to je len pre vychrtlých ako vytučovacia kúra. Ukladám, aby som ho upiekla keď raz schudnem. Ale slinky mi tečú, keď recept čítam.
amelie
Toto (a presne tak) robila moja babka, dobre, že pripomínate tradičné recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia