Melónový nápoj

domci4 - fotkadomci4, 2. septembra 2011
Melónový nápoj
Foto: domci4

Mala som melón a tak som si z neho urobila nápoj :)

Suroviny

ja som použila štvťku  -nakrajany
ja som použila citronovu (môže byť aj ochutená)
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájaný a zbavený melón od kôstok som dala do mixerá (môžete aj ponorným mixerom) a rozmixovala. Preliala cez sitko a nechcela odkvapkať. Pridala som minerálku (podľa seba), cukor a premiešala. Môžete naliať do džbánu a pridať kúsky ľadu. :) Také osvieženie :)

    Melónový nápoj - obrázok 1

Diskusia k receptu

hubata
Vďaka že si sa pridala ku mne: toto letné osvieženie sa dá urobiť z akéhokoľvek prebytočného ovocia (jablká, marhule, broskyne, hrozno ale aj napr. z prebytku mrkvy). Lebo napr. 3 kg hrozna nezjete a vyjde navnivoč, ale ak sa urobí z 3 kg hrozna šťava (a môžte pomiešať aj s iným ovocím) tak sa vypije pri obede namiesto drahej kupovanej (a nezdravej) malinovky. Zvlášť vhodné je toto pre malé deti, lebo takto do nich dostanete oveľa viac vitamínov ako keby ich zjedli.
domci4
:) hej dá sa, je to uplne super a zdravé :)
dogagador
mam rada cerstve ovocne napoje, niekedy drteny lad polejem hustou rozmixovanou zmesou napriklad banan+broskyna+trocha cukru a je to lepsie, ako zmrzlina, dobre aj proti smadu v horucich letnych dnoch :-)
marienka44
@Domci4 ,ta mineralka sa pridava k drti na sitku alebo k tomu, co odtecie? Nie je mi to jasne. Podla mna je skoda zahodit to, co je na sitku. :-)
domci4
Aj mne to bolo škoda vyhodiť, tak som si to dala do misky, ale dobre sa mi to rozmixovalo. A tá minerálka sa môže aj kľudne ak dáte do džbánu a premiešate lyžicou :). Je to taký môj výmysel, tak sa nehnevajte :)...
pumaamravec
toto by sa dosť páčilo mojej sestre:) a dokonca mam rovnaky dzban bude to uplne ako od teba:D
domci4
jéééj :) jasné chodím ;) ale už nie tak často
cica2
melón zbožňujem a rada by som ochutnala aj nápoj, musí byť svieži a chuťovo výborný....kk:)
domci4
:) jéj ďakujem, som rada, že sa páči




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia