Medový mrežovník fotorecept

sovka62 - fotkasovka62, 8. februára 2015
Medový mrežovník (fotorecept)
Foto: sovka62

Vonku poletujú snehové vločky, vyvolávajú pocit chladu, žiada sa niečo škoricové, lebo škorica, ako je známe, organizmus zohrieva. Tak som upiekla medový mrežovník plnený Zobraziť celý popisVonku poletujú snehové vločky, vyvolávajú pocit chladu, žiada sa niečo škoricové, lebo škorica, ako je známe, organizmus zohrieva. Tak som upiekla medový mrežovník plnený orechmi. Hneď na začiatku napíšem, je v pôvodnom recepte bol plnený lekvárom, taký je najlepší, ale ja som robila orechový, niektorí z rodiny lekvár odmietajú.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
200 g
1 ČL
1 PL
2 ks
3 ČL
100 g
 (ak je treba)
Plnka:
 (podľa chuti)
200 g
150 g
cca 100 ml




Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny nachystáme do misy, premiešame varechou. Pridáme ostatné a vypracujeme cesto. Ak je tuhé, pridáme mlieko.

    Medový mrežovník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve nerovnaké časti.

    Medový mrežovník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech postriekame olejovým sprayom, potom ho netreba vysýpať múkou, ak spray nemáme, vymastíme a vysypeme.

    Medový mrežovník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zomelieme orechy, premiešame s cukrom a pridáme toľko mlieka, aby sa plnka dobre roztierala.

    Medový mrežovník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spodný plát cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu, valčekom cesto prenesieme a prstami trochu zdvihneme okraje cesta. Natrieme plnkou alebo lekvárom (a možno by bolo dobré aj aj).

    Medový mrežovník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozvaľkáme menšiu časť cesta, radielkom pokrájame na prúžky a na koláči vytvoríme mriežku.

    Medový mrežovník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme, v mojej teplovzdušnej rúra pri 170 st.C 20 minút, v elektrickej pridajte desať minút a dvadsať stupňov. Ak chcete, môžete koláč posypať práškovým cukrom. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotografií. Ja som taká šikovná, že pri fotografovaní mi mobil vypadol do plechu postriekaného olejom. Síce som ho hneď utrela, ale olej sa zrejme aj tak dostal dovnútra a ľavá strana obrázkov je nezaostrená. A potom sa hovorí, že kto maže, ten jede. No určite, zase ma raz dostali!

    Medový mrežovník (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ubka
Jednoducho to vyzerá a určite je to chutný koláčik, vôbec nevadí to, na čo upozorňujete, fotka je pekná a nepodstatná pre konzumentov:-)
tonicka53
koláč nemá chybu ! a mne sa páči plnka aj aj :-) máš plný počet hviezd
sovka62
A mne stále chodí po rozume, že najlepší by bol natretý lekvárom a na lekvár orechy. Ale to mi napadlo až keď som recept pridávala na Varechu.
Určite to niekedy vyskúšam.
1x daruna
babkamt
takéto suché - cháp bez maslovej plnky - mám rada. Robievam podobný, cesto rozdelím na tri časti, rozvaľkám, natriem lekvárom a na to orechy.To isté aj s druhým plátom, tretí sa len položí. Na upečený dám čokoládovú polevu. Máš ho krásne nakrájaný. 5*
havino
@sovka , krehký orechovník, mrežovník som už piekla a moja mama veľmi často a tiež džem pod orechy, aký bol, nie lekvár, či už marhulový, aký bol, dobrota, ale medové cesto som takto ešte nepiekla. Je to chuť, ako medový závin? dávam do kolonky na vyskúšanie, ale až ked bude príležitosť, návšteva.
jozka2
No,kolacik vyzera super,urcite aj tak chute.mam rada medove kolace v akejkolvek podobe.5*****
sovka62
@babkamt , pekávam ho aj ja, žerbó rezy, je naozaj vynikajúci, síce kysnutý, ale zákusok. A trvanlivý, v chlade vydrží aj týždeň a nestráca nič na kvalite.
@havino , prvý raz som ho piekla len s orechmi, ale ten lekvár mi tam chýba, až tak, že by som si naň tuším trošku natrela. Lebo lekvár, džem, to je moje, môžem rovno veľkou lyžicou. Škoda, že vnučky nie sú po mne.
@jozka , aj ja mám rada medové. Robieva viac rôznych ciest a všetky sú výborné, hoci každé iné.
terinka55
Upiekla si výborný mrežovník. Možno "čerešničkou na torte" by bol aj lekvár. Tento velmi dobre vyzerá a určite rovnako aj chutí.
tinca
@sovka robievam tento mrežovník síce nie medový /dobrý nápad/, ale dávam na spodok slivkový lekvár a na to orechovú plnku. Vyskúšaj chutí to dobre.Ináč sa ti krásne podaril:)
aroooo
koláčik sa mi páči, navrhujem pre "lekváromilov" natrieť lekvárom a prípadne aj orech.plnkou len 1/3, či 1/2 cesta a vyhovie sa každému, záleží len z ktorého konca sa odkrojí..... kk, 5*
sovka62
Áno, @aroooo , napadlo mi to, keď bolo napečené, mám akési dlhé vedenie, alebo mi práve niekto stál na kábli......
dandika1
@sovka 62 kolacik sa Ti vydaril lekvar ,orechy mame radi ulozene cez vikend upeciem paci sami si sikulka.Vdaka .:-)))
babav
Pekny medovy mrezovnik si upiekla . Zaujal ma obzvlast recept na skoricove cesto,lebo skorica je v mojej kuchyni pouzivana casto ( aj do kavy).
Vdaka @sovka , urcite vyskusam aj s inymi plnkami :-).
sovka62
Tak sa teším, že sa vám páči! Veď som rozmýšľala, či vôbec mám pridávať taký obyčajný koláč, lebo mrežovníkov je tu dosť. Ale hľadala som a z medového cesta som nenašla, tak so ho pridala.
jerica
Pekné ránko, veru aj mne sa páči, určite vyskúšam, aj s inou plnkou, len ja ho určite nebudem mať taký pekný :-) poznám sa :-)
evanaaa
@sovka , máš pekný ten medový mrežovníček, qaj by som si dala, ak by som ho mala, len mi ho nemá kto ponúknuť, ty si ďaleko. Orechy ,to je moje a ten lekvár k tomu......a máš to pekne naservírované, pekný obrus pod peknou táckou a tá miska ( olovnaté sklo či ako sa to volá?) akoby bola odo mňa požičaná :) mám takú istú, aj vysokú vázu.
evanaaa
....ten lekvár k tomu...by som si pridala, som chcela napísať.
sovka62
@evanaaa , už je po ňom, pred chvíľou padli ta obeť posledné kúsky. A tuším čím bol odležanejší, tým bol chutnejší.
sovka62
A miska je darček ku ktorémusi jubileu, už ani neviem ku ktorému. Takto darovaných kúskov z toho skla máme viac, ale žiaľ, každý inej farby, tak sú rozložené po dome tak, aby si nekonkurovali.
martamm
@sovka62 (8.2.2015 20:06)

Sice nie je vianocny cas, ale ja mam chut na tento uzasny mrezovnik, tak ho upeciem. A pod plnku dam marhulovy lekvar, alebo slivkovy? 😁😁😁




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia