Medovníčky

Medovníčky
Foto: oriestok
oriestokOriestok, recept pridal: 7. októbra 2009 22:34Ďalšie jeho recepty

Recept na tieto medovníčky som získala od "ozajstnej" medovníkarky - medovníčky sú hneď mäkké a vydržia tak aj mesiac (skôr sa ale zjedia) Robila som ich prvý krát a či sa mi vydarili, to posúďte sami :-)

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia, med a cukor vyšľaháme, pridáme koreniny. Vyšľahanú zmes spojíme s múkou do ktorej sme zamiešali sódu bikarbónu a dostaneme cesto. Cesto necháme v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny. Nie je na škodu si cesto vypracovať deň vopred a spracovávať až na druhý deň. Netreba sa báť, keď cesto pri spracovaní lepí, alebo sa "leje". Je to tým, že je v ňom med. Po odležaní sa s ním pracuje výborne.

2

Cesto rozvaľkáme na cca 4-5 mm hrúbku a vykrajujeme pomocou vykrajovačiek. Dávame na plech vymazaný tukom, alebo na plech dáme papier na pečenie. Pečieme vo vopred dobre vyhriatej rúre (200 stup.C). Po upečení medovníky necháme dobre vychladnúť a natrieme ich zmesou: žĺtko + voda + cukor. Medovníčky tak budú pekné lesklé. Pred zdobením ich necháme aspoň dva dni postáť.

3

POLEVA: Dôkladne preosejeme práškový cukor (aj 2-3x). Pridáme ostatné suroviny a ručne vymiešame, aby poleva bola hladká, lesklá a biela. S cukrom a citrónovou šťavou si regulujeme hustotu polevy. Ak je hustá, pridáme pár kvapiek citr.šťavy. Ak je riedka, pridáme cukor.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.

Rezance s ringlotami
Čím vás len prekvapiť? Čím vás len zasýtiť? Malo by to byť čosi iné, čosi zvláštne. Pripravím vám modranské slíže s ringlotami.

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha vo štvrtok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist