Medovníčky

Medovníčky
Foto: oriestok
oriestokOriestok, recept pridal: 7. októbra 2009 22:34Ďalšie jeho recepty

Recept na tieto medovníčky som získala od "ozajstnej" medovníkarky - medovníčky sú hneď mäkké a vydržia tak aj mesiac (skôr sa ale zjedia) Robila som ich prvý krát a či sa mi vydarili, to posúďte sami :-)

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
10
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia, med a cukor vyšľaháme, pridáme koreniny. Vyšľahanú zmes spojíme s múkou do ktorej sme zamiešali sódu bikarbónu a dostaneme cesto. Cesto necháme v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny. Nie je na škodu si cesto vypracovať deň vopred a spracovávať až na druhý deň. Netreba sa báť, keď cesto pri spracovaní lepí, alebo sa "leje". Je to tým, že je v ňom med. Po odležaní sa s ním pracuje výborne.

2

Cesto rozvaľkáme na cca 4-5 mm hrúbku a vykrajujeme pomocou vykrajovačiek. Dávame na plech vymazaný tukom, alebo na plech dáme papier na pečenie. Pečieme vo vopred dobre vyhriatej rúre (200 stup.C). Po upečení medovníky necháme dobre vychladnúť a natrieme ich zmesou: žĺtko + voda + cukor. Medovníčky tak budú pekné lesklé. Pred zdobením ich necháme aspoň dva dni postáť.

3

POLEVA: Dôkladne preosejeme práškový cukor (aj 2-3x). Pridáme ostatné suroviny a ručne vymiešame, aby poleva bola hladká, lesklá a biela. S cukrom a citrónovou šťavou si regulujeme hustotu polevy. Ak je hustá, pridáme pár kvapiek citr.šťavy. Ak je riedka, pridáme cukor.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bozidarka, 21. októbra 2009 o 11:45
    vypadaju paradne musím vyskúšať dík za recept


  • cokomilka, 6. novembra 2009 o 21:03
    Zaujíma ma, že čo spôsobí pri tejto receptúre tú mäkkosť medovníčkov... Inak je to známy postup aj suroviny. Presne toto zvykne stvrdnúť.


  • zuzankah, 24. novembra 2009 o 14:03
    vyzeraju suprovo a chutia este lepsie


  • prezyvka, 18. decembra 2009 o 18:37
    su ozaj krasne,aj mojim malym princezničkam sa pačia:)


  • violetacamorova, 13. novembra 2010 o 16:47
    @oriestok tvoje medovníčky sú nádherné, ja ich nikdy tak krásne neozdobím aj keď upečiem.


  • mimit, 8. decembra 2011 o 10:55
    viete mi prosim poradit, cim by sa dala nahradit soda, ak vobec sa da nahradit? aj ked sa to zda neuveritelne, ja u nas neviem zohnat sodu (Svajciarsko). DAKUJEM


  • anaj3, 12. decembra 2011 o 19:45
    Myslím si že salajkou,ale neviem či aj tú tam dostať.Je to tiež kypriaci prášok do zákuskov,len pri pečení má svoju špecifickú ,,vôňu",ale po upečení to nie je pravda.Mám recept na perníky, kde ide salajka,druhý,kde je kypriaci prášok do perníkov.


  • modrykamen, 13. decembra 2011 o 07:36
    Vyskúšam, napíšem.


  • pietruskaa, 13. decembra 2011 o 10:34
    su nadherne podarili sa uvidim ci sa mne podaria cesto je uz v chladnicke dneska sa budu piect :) a chcela by som sa spytat ako dlho musia postat aby som ich mohla zdobit?


  • julinka1591985, 25. novembra 2013 o 15:31
    no tak idem na to som zvedavá. recept vyzerá jednoducho a som zvedavá či teda budu také aké by sme s detičkami chceli mať. aj ked ideme robit vianočné hadam trošku viac aromatickeho korenia tomu prida vianočnu atmosféru a samozrejme najkrajší kusok musime odložiť santovi s kakavkom na vianoce na okno...


  • zuzickaaaaaa, 10. decembra 2013 o 15:46
    Ide tam tak veľa múky?? Lebo minulý rok som spravila madovníčkov pre celý zástup :D Som sa pomýlila vo vážení.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist