Medovníčky fotorecept

recyko - fotkarecyko, 23. januára 2013
Medovníčky (fotorecept)
Foto: recyko

Suroviny

250 g
250 g alebo hera
1 kg
380 g
3 ČL
2 ČL
2 ČL
250 g




Postup

  1. 1

    Do misy dáme rozpustiť 250g medu a 250g palmarínu. Kým sa zmes pomaly rozpúšťa pripravíme si cesto. Múku preosejeme (za hrst si nechame v sáčku na podsýpanie), pridame práškovy cukor, 3 kopcovité kávové lyžičky perníkového korenia, 2 kopcovité kávové lyžičky škorice a 2 rovné kávové lyžičky sódy bikarbóny. Múku s prísadami rozhrnieme tak, aby v strede vznikla jama. Rozmiešame 250g vajec ( 4 velké vajcia alebo 5 menších vajec) a vlejeme ich do stredu venca s múky.

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vajcia vylejeme rozohriaty med s tukom.Za stáleho miešania vypracujeme cesto. (cesto sa najlepsie miesa na doske a postupom, že nožom prihrname muku do vajec). Cesto bude lepkave ale netreba ho velmi podsypat múkou. (nerada robím niečo na doske, najlepšie pre mňa v mise)

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked sa suroviny spoja, cesto dáme do misy, zakryjeme mikroténom a necháme pri izbovej teplote najmenej 24 hodin odpočinúť (môžeme 2-3 dni). /kedže byvam v bytovke a mám v kuchyni 24°C dala som ho do špajze a nechala tak 2 dni/.

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyberieme s misy na dosku rozdelíme na 8-10 časti. Vyvaľkame cca 3 mm. Cesto obrátime - spodná časť je krajšia, hladká a medovníky budú krajšie. Vykrajujeme. Dávame na plech na ktorom je papier na pečenie. Pečieme presne 5 min. pri 170°C v teplovzdušnej rúre a 195°C v elektrickej rúre. Väčšie a hrubšie tvary 13 min. 160°C (180°C). Pre deti je super zábava , keď Vám môžu pomôcť.

    Medovníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vybratí s rúry ich potrieme rozšľahaným celým vajíčkom. Natreté medovníčky rozložíme na rovnú plochu a necháme pri izbovej teplote 2 dni vydýchať aby neopadávala poleva. Poleva na zdobenie: 40 ml bielka, 180 g preosiateho práškového cukru, 30 g Solamylu - nemusí byť, poleva bude aj tak dobrá (ak nedávame solamyl pridáme o toľko viac cukru). Keď si zarábame farebnú polevu vmiešame buď práškove potravinárske farbivo alebo pridáme trošku s gelového farbiva. Prajem Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia