Medové rezy

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 31. marca 2014

Komerčný recept

Suroviny

Na medové pláty:
5 ks
250 g
300 g
150 g
50 ml
1 vrecúško (12 g)
100 g
Krém:
2 ks
250 g
100 g
100 g
150 g




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli zohrejeme vajcia s cukrom, medom a rastlinným tukom maslová príchuť. Do horúcej zmesi pridáme pre nakyprenie sódu preliatu octom, ktorý sódu čiastočne zneutralizuje a nebude štípať v ústach, a nakoniec vmiešame múku. Cesto necháme vychladnúť cez noc v chladničke a na druhý deň ho vyvaľkáme na 4 - 5 plátov. Zvyšok cesta sa upečie a nasledovne ho použijeme spolu s orechmi na posýpku.

  2. 2

    Krém si pripravíme tak, že karamelizované mlieko vyšľaháme spoločne s rastlinným tukom maslová príchuť. Medové pláty potom vždy natrieme slabou vrstvou lekváru, rovnomerne na ne položíme nakrájané slivky a potrieme krémom. Vrchný plát navyše posypeme mletými orechmi spolu s kúskami zvyšného cesta.

Diskusia k receptu

sovka62
A ešte aj nesprávny postup.
1.Medové cesto sa robí presne naopak, zohriata zmes sa pridáva do
múky, pri opačnom postupe cesto stvrdne a zle sa s ním pracuje.
2. S cestom treba pracovať hneď, kým je teplé, vtedy sa pláta dajú
vyvaľkať pekne do obdĺžnika, okraje sa nestrapia.
ivav
vyzerajú výborne. Ja mám podobný ako sovka, na vrchu je čokoláda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia