Medové marhuľové rezy

redakcia - fotkaredakcia, 15. decembra 2009
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
80 g
150 g
3 PL
1 balíček
1 balíček
3 ks
1 KL
 podla potreby
1 ks




Postup

  1. 1

    Na doske z múky, posekaného tuku, medu, prášku do pečiva, škorice, klinčekov, citrónovej kôry a trošky mlieka vypracujeme tuhé hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 diely. Na pomúčenej doske z nich vyvaľkáme 2 pláty s hrúbkou asi pol cm.

  2. 2

    Jeden plát pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme, natrieme džemom, prikryjeme druhým plátom a popicháme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme pomletými orechmi.

  3. 3

    Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry a pri strednej teplote pečieme 25 – 30 minút. Upečené rezy necháme na plechu vychladnúť, potom ich posypeme cukrom a pokrájame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia