Medové marhuľové rezy

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na doske z múky, posekaného tuku, medu, prášku do pečiva, škorice, klinčekov, citrónovej kôry a trošky mlieka vypracujeme tuhé hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 diely. Na pomúčenej doske z nich vyvaľkáme 2 pláty s hrúbkou asi pol cm.
  2. Jeden plát pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme, natrieme džemom, prikryjeme druhým plátom a popicháme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme pomletými orechmi.
  3. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry a pri strednej teplote pečieme 25 – 30 minút. Upečené rezy necháme na plechu vychladnúť, potom ich posypeme cukrom a pokrájame.