Medové marhuľové rezy
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na doske z múky, posekaného tuku, medu, prášku do pečiva, škorice, klinčekov, citrónovej kôry a trošky mlieka
vypracujeme tuhé hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 diely. Na pomúčenej doske z nich vyvaľkáme 2 pláty
s hrúbkou asi pol cm.
- Jeden plát pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme, natrieme džemom, prikryjeme druhým plátom a popicháme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme pomletými orechmi.
- Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry a pri strednej teplote pečieme 25 – 30 minút. Upečené rezy necháme na plechu vychladnúť, potom ich posypeme cukrom a pokrájame.
|